Na půlkrajíce chleba dejte čedar, šunku a případně hořčici. Chleby namáčejte nazdobenou stranou v rozšlehaném vajíčku. Opečte na pánvi na másle dozlatova.
Traduje se, že sendvič, coby plátek masa vložený mezi dva chleby, vznikl z čistě praktických důvodů. Máte-li nabitý program a na jídlo s příborem v ruce vám nezbývá čas, sendvič to prostě jistí! Existují však sendviče, které...
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8
spolu s mnoha dalšími recepty
Slovo bostock možná slyšíte poprvé a pravděpodobně by vás ani nenapadlo, že se za ním skrývá jeden z méně známých francouzských dezertů. K jeho přípravě vám postačí jen hrstka surovin, které pravděpodobně už nyní máte ve spíži a lednici....
Když chtěl jet mladý člověk v 19. století za zábavou, zamířil do jednoho z lázeňských měst, která žila kulturou a zároveň nabízela odpočinek. Poslední desítky let do lázní míří spíše starší generace. Přitom s přibývajícími...
Aglio e olio v italštině znamená doslova „česnek a olej“. Jídlo, který se označuje jako aglio e olio, se skládá ze tří základních surovin: česneku, olivového oleje a (většinou) špaget. Použít však můžete jakékoli těstoviny. Jde o jídlo...
Pelmeně jsou knedlíčková klasika údajně ze Sibiře. Skvělá chuť i jejich variabilita jim přinesla velkou oblibu nejen v Rusku a okolních zemích, ale i u nás. V článku se dozvíte, jak si připravit klasickou variantu s mletým masem podávanou...
Zatímco v Nizozemsku tenhle český vynález neznají, u nás se holandský řízek těší obrovské oblibě. V čem tkví jeho kouzlo? Ve zlatavé kůrčičce a neodolatelně šťavnaté masové směsi se sýrem. Připravte si ho podle Jana Punčocháře!
...