Na půlkrajíce chleba dejte čedar, šunku a případně hořčici. Chleby namáčejte nazdobenou stranou v rozšlehaném vajíčku. Opečte na pánvi na másle dozlatova.
Traduje se, že sendvič, coby plátek masa vložený mezi dva chleby, vznikl z čistě praktických důvodů. Máte-li nabitý program a na jídlo s příborem v ruce vám nezbývá čas, sendvič to prostě jistí! Existují však sendviče, které...
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8
spolu s mnoha dalšími recepty
V hlubinách tropických pralesů jihovýchodní Asie roste rostlina s květy tak modrými, že připomínají to nejčistší nebe. Klitorie ternatská, známá také jako motýlí hrášek, nabízí nejen potěšení z nádherných květů, ale i nápoj, který mění...
Peruánská kuchyně je známá svou rozmanitostí a intenzivními chutěmi. Aji de gallina, neboli peruánské kuře na paprice, je jedním z těch pokrmů, které vás okamžitě přenesou na severozápad Jižní Ameriky. Krémová omáčka, jemné kuřecí maso a...
Ořechy jsou v kuchyni často využívanou a velmi oblíbenou surovinou, a to nejen pro svou lahodnou chuť, ale i pro jejich nutriční hodnoty. Většina z nás si při spojení „ořechový dezert“ vybaví klasiku, jako jsou ořechové rohlíčky nebo...
Pórek je všestranná a zdravá surovina, která by neměla chybět v žádné kuchyni. Jeho jemná chuť a bohaté výživové hodnoty ho předurčují k tomu, aby byl součástí nejen běžných jídel, ale i slavnostních pokrmů. Vyzkoušejte některý z našich...
O tom, že strava by měla být vyvážená a konzumace ovoce a zeleniny každodenní, bylo napsáno tisíce knih a článků. Ale ruku na srdce, jak jste na tom vy? Ani nemusíte odpovídat, čísla a statistiky totiž mluví jasně: průměrný Čech nesní denně...
Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...