Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou
Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1649 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 110 g
Tuky 69 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Konečně pořádný sendvič! Jedním slovem super! Karamelizovaná cibulka je výtečná.

Suroviny

velká, na klínky
olivový olej 3 PL
+ na pokapání, nemusí být
na dochucení
tenké, muže být i jiné hovězí maso
nebo chlebánky či žemle
rukola 1 hrst
nebo řeřicha
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Cibuli osmahněte na dvou lžících oleje, lehce posolte, přiklopte a na mírnějším plameni poduste, aby zprůsvitněla a pustila šťávu; trvá to osm až deset minut. Pak sejměte pokličku, zvyšte plamen a nechte odpařit všechnu šťávu. Cibule by měla být hezky zlatohnědá. Na závěr poprašte cukrem a počkejte, až se rozpustí.

2

Zapněte gril. V pánvi rozpalte lžíci oleje. Steaky z obou stran osolte, opepřete a zprudka osmahněte; po dvou minutách obraťte a ještě dvě minuty pečte. Mezitím rozkrojte pečivo a pod grilem (případně na pánvi s nepřilnavým povrchem) dozlatova opečte řezné strany.

3

Opečený chléb můžete – ale nemusíte, protože cibulka má šťávu sama o sobě – pokapat olejem. Na spodní polovinu navršte karamelizovanou cibulku a navrch položte steaky. Pokryjte je řeřichou a přiklopte druhou částí chleba.

Příště to zkuste…
• delikátněji Zkuste ochucený olej: s česnekem, bylinkami, chilli papričkami.
• jednodušeji Místo cibulky použijte pár kousků pečené papriky.

Kouzelná přísada:
Předpěstovaná řeřicha Tuinkers je sice drobná, ale jídlu dodá pořádný říz – hned a bez práce. Prodává Delvita za 25 Kč.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

05.09.2007 08:30
Recept se nachází v č.6/06, str.12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč