Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou

Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 446 kcal
Bílkoviny 1 g
Cukr 9 g
Tuky 41 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Konečně pořádný sendvič! Jedním slovem super! Karamelizovaná cibulka je výtečná.

Suroviny

cibule 1 ks
velká, na klínky
olivový olej 3 PL
olivový olej
na pokapání, nemusí být
krupicový cukr
na dochucení
4 ks
hovězí plátky tenké, nejlépe ze svíčkové
2 ks
chlebánky lze nahradit chlebem ciabatta / žemlemi
hrst
zelené lístky např. řeřicha / roketa
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1.  Cibuli osmahněte na dvou lžících oleje, lehce posolte, přiklopte a na mírnějším plameni poduste, aby zprůsvitněla a pustila šťávu; trvá to osm až deset minut. Pak sejměte pokličku, zvyšte plamen a nechte odpařit všechnu šťávu. Cibule by měla být hezky zlatohnědá. Na závěr poprašte cukrem a počkejte, až se rozpustí.

2.  Zapněte gril. V pánvi rozpalte lžíci oleje. Steaky z obou stran osolte, opepřete a zprudka osmahněte; po dvou minutách obraťte a ještě dvě minuty pečte. Mezitím rozkrojte pečivo a pod grilem (případně na pánvi s nepřilnavým povrchem) dozlatova opečte řezné strany.

3.  Opečený chléb můžete – ale nemusíte, protože cibulka má šťávu sama o sobě – pokapat olejem. Na spodní polovinu navršte karamelizovanou cibulku a navrch položte steaky. Pokryjte je řeřichou a přiklopte druhou částí chleba.

Příště to zkuste…
• delikátněji  Zkuste ochucený olej: s česnekem, bylinkami, chilli papričkami.
• jednodušeji  Místo cibulky použijte pár kousků pečené papriky.

Kouzelná přísada:

Předpěstovaná řeřicha Tuinkers je sice drobná, ale jídlu dodá pořádný říz – hned a bez práce. Prodává Delvita za 25 Kč.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit