Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou
Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1649 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 110 g
Tuky 69 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Konečně pořádný sendvič! Jedním slovem super! Karamelizovaná cibulka je výtečná.

Suroviny

velká, na klínky
olivový olej 3 PL
+ na pokapání, nemusí být
na dochucení
tenké, muže být i jiné hovězí maso
nebo chlebánky či žemle
rukola 1 hrst
nebo řeřicha
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Cibuli osmahněte na dvou lžících oleje, lehce posolte, přiklopte a na mírnějším plameni poduste, aby zprůsvitněla a pustila šťávu; trvá to osm až deset minut. Pak sejměte pokličku, zvyšte plamen a nechte odpařit všechnu šťávu. Cibule by měla být hezky zlatohnědá. Na závěr poprašte cukrem a počkejte, až se rozpustí.

2

Zapněte gril. V pánvi rozpalte lžíci oleje. Steaky z obou stran osolte, opepřete a zprudka osmahněte; po dvou minutách obraťte a ještě dvě minuty pečte. Mezitím rozkrojte pečivo a pod grilem (případně na pánvi s nepřilnavým povrchem) dozlatova opečte řezné strany.

3

Opečený chléb můžete – ale nemusíte, protože cibulka má šťávu sama o sobě – pokapat olejem. Na spodní polovinu navršte karamelizovanou cibulku a navrch položte steaky. Pokryjte je řeřichou a přiklopte druhou částí chleba.

Příště to zkuste…
• delikátněji Zkuste ochucený olej: s česnekem, bylinkami, chilli papričkami.
• jednodušeji Místo cibulky použijte pár kousků pečené papriky.

Kouzelná přísada:
Předpěstovaná řeřicha Tuinkers je sice drobná, ale jídlu dodá pořádný říz – hned a bez práce. Prodává Delvita za 25 Kč.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

05.09.2007 08:30
Recept se nachází v č.6/06, str.12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...