0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou

Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1649 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 110 g
Tuky 69 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Konečně pořádný sendvič! Jedním slovem super! Karamelizovaná cibulka je výtečná.

Suroviny

cibule 1 ks
velká, na klínky
olivový olej 3 PL
+ na pokapání, nemusí být
krupicový cukr
na dochucení
svíčková 4 plátky
tenké, muže být i jiné hovězí maso
nebo chlebánky či žemle
rukola 1 hrst
nebo řeřicha
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1 Cibuli osmahněte na dvou lžících oleje, lehce posolte, přiklopte a na mírnějším plameni poduste, aby zprůsvitněla a pustila šťávu; trvá to osm až deset minut. Pak sejměte pokličku, zvyšte plamen a nechte odpařit všechnu šťávu. Cibule by měla být hezky zlatohnědá. Na závěr poprašte cukrem a počkejte, až se rozpustí.

2 Zapněte gril. V pánvi rozpalte lžíci oleje. Steaky z obou stran osolte, opepřete a zprudka osmahněte; po dvou minutách obraťte a ještě dvě minuty pečte. Mezitím rozkrojte pečivo a pod grilem (případně na pánvi s nepřilnavým povrchem) dozlatova opečte řezné strany.

3 Opečený chléb můžete – ale nemusíte, protože cibulka má šťávu sama o sobě – pokapat olejem. Na spodní polovinu navršte karamelizovanou cibulku a navrch položte steaky. Pokryjte je řeřichou a přiklopte druhou částí chleba.

Příště to zkuste…
• delikátněji  Zkuste ochucený olej: s česnekem, bylinkami, chilli papričkami.
• jednodušeji  Místo cibulky použijte pár kousků pečené papriky.

Kouzelná přísada:
Předpěstovaná řeřicha Tuinkers je sice drobná, ale jídlu dodá pořádný říz – hned a bez práce. Prodává Delvita za 25 Kč.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/06, str.12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč