0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sendvič s flank steakem

Sendvič s flank steakem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sendvič s flank steakem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2514 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 138 g
Tuky 209 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Steak nechte po grilování odpočinout. Až poté ho krájejte přes vlákno na tenké plátky. Maso bude krásně šťavnaté.

Suroviny

1 ks
flank steak v celku (asi 800–1000 g)
sůl
pepř mletý
olivový olej 2 PL
tymián 1 PL
nasekané lístky
hamburgerová bulka 4 ks
ledový salát
listky na obložení
Na remuládu
okurky nakládané 4 ks
pažitka svazek
chilli paprička 1 ks
červená nasekaná nadrobno
majonéza 225 g

1 Maso grilujte v celku asi 5 minut po každé straně. Pak ho přesuňte do nádoby s plochým dnem a vyššími okraji, osolte, opepřete, přelijte olejem a posypte tymiánem. Nechte asi 10 minut odpočinout. Potom ho přes vlákno nakrájejte na tenké plátky.

2 Na remuládu do misky najemno nastrouhejte nakládané okurky, přidejte nadrobno nakrájenou pažitku a chilli papričku. Osolte, přidejte majonézu, zamíchejte a případně dochuťte či rozřeďte trochou láku z okurek.

3 Rozkrojte bulky a opečte je na grilu. Na spodní část navršte trochu salátu, na to remuládu, maso a na závěr trochu remulády. Přiklopte vrchní stranou bulky a podávejte. Sendvič se vám bude líp jíst otočený vzhůru nohama, protože vršek bulky je pevný, a dobře se tak drží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit