Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendvič s flank steakem
Sendvič s flank steakem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sendvič s flank steakem

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2514 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 138 g
Tuky 209 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Steak nechte po grilování odpočinout. Až poté ho krájejte přes vlákno na tenké plátky. Maso bude krásně šťavnaté.

Suroviny

1 ks
flank steak v celku (asi 800–1000 g)
sůl
pepř mletý
olivový olej 2 PL
tymián 1 PL
nasekané lístky
ledový salát
listky na obložení
Na remuládu
pažitka svazek
červená nasekaná nadrobno
majonéza 225 g

Postup

1

Maso grilujte v celku asi 5 minut po každé straně. Pak ho přesuňte do nádoby s plochým dnem a vyššími okraji, osolte, opepřete, přelijte olejem a posypte tymiánem. Nechte asi 10 minut odpočinout. Potom ho přes vlákno nakrájejte na tenké plátky.

2

Na remuládu do misky najemno nastrouhejte nakládané okurky, přidejte nadrobno nakrájenou pažitku a chilli papričku. Osolte, přidejte majonézu, zamíchejte a případně dochuťte či rozřeďte trochou láku z okurek.

3

Rozkrojte bulky a opečte je na grilu. Na spodní část navršte trochu salátu, na to remuládu, maso a na závěr trochu remulády. Přiklopte vrchní stranou bulky a podávejte. Sendvič se vám bude líp jíst otočený vzhůru nohama, protože vršek bulky je pevný, a dobře se tak drží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...