Sendvič s flank steakem

Sendvič s flank steakem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 10 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2006 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 54 g
Tuky 197 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Steak nechte po grilování odpočinout. Až poté ho krájejte přes vlákno na tenké plátky. Maso bude krásně šťavnaté.

Suroviny

1 ks
flank steak v celku (asi 800–1000 g)
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
tymián 1 PL
nasekané lístky
4 ks
hamburgerové bulky
ledový salát
listky na obložení
Na remuládu
okurky nakládané 4 ks
pažitka svazek
chilli paprička 1 ks
červená nasekaná nadrobno
majonéza 225 g

1 Maso grilujte v celku asi 5 minut po každé straně. Pak ho přesuňte do nádoby s plochým dnem a vyššími okraji, osolte, opepřete, přelijte olejem a posypte tymiánem. Nechte asi 10 minut odpočinout. Potom ho přes vlákno nakrájejte na tenké plátky.

Na remuládu do misky najemno nastrouhejte nakládané okurky, přidejte nadrobno nakrájenou pažitku a chilli papričku. Osolte, přidejte majonézu, zamíchejte a případně dochuťte či rozřeďte trochou láku z okurek.

Rozkrojte bulky a opečte je na grilu. Na spodní část navršte trochu salátu, na to remuládu, maso a na závěr trochu remulády. Přiklopte vrchní stranou bulky a podávejte. Sendvič se vám bude líp jíst otočený vzhůru nohama, protože vršek bulky je pevný, a dobře se tak drží.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit