Banh Mi je vietnamskou odpovědí na francouzskou plněnou bagetu. Původně termín označoval jen západní typ chleba, dnes se vžil pro výborné sendviče plněné po vietnamsku.
Suroviny
housky
4
ks
větší, lze nahradit 6 ks menších housek
200
g
krůtí šunka krájená
Pikantní zeleninová směs
okurka
1
ks
mrkev
1
ks
koriandr čerstvý
1
svazek
chilli paprička
2
ks
limetová šťáva
4
PL
rybí omáčka
1
PL
olivový olej
4
PL
Postup
1
1 V míse promíchejte 1 salátovou okurku, nakrájenou na tenké plátky, 1 mrkev, škrabkou nakrouhanou na dlouhé plátky, 1 velký svazek koriandru, nasekaný nahrubo, 2 červené chilli papričky, zbavené semen a nakrájené na nudličky, 4 lžíce limetové šťávy, 1 lžíci rybí omáčky a 4 lžíce panenského olivového oleje.
2 Pikantní zeleninovou směs rozdělte do 4 větších nebo 6 menších housek a doplňte celkem 200 g krájené krůtí šunky.