Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem

Díky pobytu v troubě rajčata zesládnou a budou ještě zdravější.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Pečení 0:10
Salát Ostatní

Ingredience

    • 600 g různých rajčat (i malých a kumato)
    • 200–250 g kozího tvarohu nebo čerstvého kozího sýra
    • olivový olej
    • 50 g předem namočených pšeničných zrn

    NA OCHUCENOU SŮL

    • 1 lžíce mořské soli
    • 1/2 lžičky mletého chilli nebo sumahu (viz Něco navíc)
    • špetka mletého fenyklu
    • najemno nastrouhaná kůra z 1/2 biocitronu

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 180 °C. Větší rajčata nakrájejte, menší ponechte v celku a dejte je v jedné vrstvě na plech vyložený papírem na pečení nebo do zapékací mísy. Zakapejte olivovým olejem a dejte na zhruba 5 až 10 minut péct.

2 Mezitím opražte osušenou pšenici na dvou lžících olivového oleje.

3 V misce smíchejte všechny suroviny na ochucenou sůl.

4 Rajčata vyjměte z trouby, nechte trochu zchladnout a podávejte je s kozím tvarohem a zrnky pšenice a posypané ochucenou solí.

NĚCO NAVÍC
Záleží čistě na vás, jestli dáte při ochucování soli přednost peprné chuti chilli nebo ovocně kyselému sumahu (škumpa koželužská, k dostání například na www.koreni.biz), oblíbenému zvláště v blízkovýchodní kuchyni. Případně můžete obě koření zkombinovat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené těstoviny s tuňákem & rajčaty

Rajské rizoto s kuřetem & krevetami

Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony

Koláč s rajčaty a ricottou

Lečo s volským okem

Bleskové rajčatové kari s lilkem

Pozdrav z ráje: rajčata

REKLAMA

Přidat komentář