Fenyklovorajčatový salát s grilovanou rybou

Fenyklovorajčatový salát s grilovanou rybou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1148 kcal
Bílkoviny 6 g
Cukr 67 g
Tuky 87 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jak říká Jamie Oliver, na tomhle receptu je úžasný kontrast čerstvé chuti salátu a horké grilované ryby. Výborně spolu ladí, je to osvěžující a skvěle to vypadá. Vyberte jakoukoli rybu, která je vhodná na grilování – v obchodě vám poradí.

Suroviny

olivový olej extra panenský 6 PL
citron 2 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bílá ryba 400 g
filety z tresky nebo halibuta
oregano hrst
čerstvé, nasekané lístky
rajčata 8 ks
zralá, oválná, lze nahradit 800 g směsí jiných rajčat
fenykl 2
(zelené lístky natě uchované, dřevnatý střed odkrojený), nakrájené na tenké plátky
balzamikový ocet 2 PL
chilli paprička 1 ks
čerstvá, zbavená semen a nakrájená na pátky

1 Ze 3–4 lžic olivového oleje, trochy citronové šťávy, soli a pepře ušlehejte zálivku. Pokapejte jí rybu a posypte oreganem. Položte maso na rozpálený gril nebo grilovací pánev – 2 cm silné filety opékejte 2–3 minuty. Pak přendejte na nahřátý talíř.

2 Na salát pokrájejte rajčata na tenké plátky, osolte a opepřete. Rozložte na talíře. Fenykl v misce pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte na rajčata.

3 Navrch položte ryby, klidně trochu oddělené kousky rybího masa. Pokapejte balzamikovým octem, posypte chilli papričkou a odloženými zelenými lístky natě fenyklu.

 

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit