Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Fenyklovorajčatový salát s grilovanou rybou

Fenyklovorajčatový salát s grilovanou rybou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1148 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 67 g
Tuky 87 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak říká Jamie Oliver, na tomhle receptu je úžasný kontrast čerstvé chuti salátu a horké grilované ryby. Výborně spolu ladí, je to osvěžující a skvěle to vypadá. Vyberte jakoukoli rybu, která je vhodná na grilování – v obchodě vám poradí.

Suroviny

olivový olej extra panenský 6 PL
citron 2 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bílá ryba 400 g
filety z tresky nebo halibuta
oregano hrst
čerstvé, nasekané lístky
rajčata 8 ks
zralá, oválná, lze nahradit 800 g směsí jiných rajčat
fenykl 2
(zelené lístky natě uchované, dřevnatý střed odkrojený), nakrájené na tenké plátky
balzamikový ocet 2 PL
chilli paprička 1 ks
čerstvá, zbavená semen a nakrájená na pátky

1 Ze 3–4 lžic olivového oleje, trochy citronové šťávy, soli a pepře ušlehejte zálivku. Pokapejte jí rybu a posypte oreganem. Položte maso na rozpálený gril nebo grilovací pánev – 2 cm silné filety opékejte 2–3 minuty. Pak přendejte na nahřátý talíř.

2 Na salát pokrájejte rajčata na tenké plátky, osolte a opepřete. Rozložte na talíře. Fenykl v misce pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte na rajčata.

3 Navrch položte ryby, klidně trochu oddělené kousky rybího masa. Pokapejte balzamikovým octem, posypte chilli papričkou a odloženými zelenými lístky natě fenyklu.

 

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit