Šťavnatá sladká rajčata a pikantní salám spolu tvoří překvapivou harmonii!
Suroviny
rajče
500
g
pŕepůlená
jarní cibulka
2
ks
nakrájená najemno
olivový olej
3
PL
+ 1 PL na osmažení uzeniny
ocet
1
PL
nejlépe sherry
klobása pikantní
250
g
čabajka, chorizo
sůl
pepř mletý
1 Rajčata a cibulku v míse osolte a opepřete, zakápněte olejem a octem. Promíchejte a nechte půl hodiny stát.
2 Před koncem této doby nakrájejte klobásu našikmo. V silnostěnné pánvi rozehřejte lžíci oleje a minutu na něm opékejte uzeninu, pak ji vyjměte děrovanou naběračkou a nechte stranou. Trochu aromatického paprikového oleje z pánve přidejte k rajčatům a promíchejte.
3 Děrovanou naběračkou rozdělte rajčata s cibulkou na talíře nebo do misek a navršte na ně opečenou klobásu. Zakápněte šťávou z mísy, pomelte trochou pepře a podávejte.