Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kaštany v karamelu

Kaštany nejsou tak křupavé jako třeba ořechy; to ale v tomhle receptu bohatě vynahradí karamel. Rychlý, lahodný a efektní dezert!

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 50 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15

Ingredience

    • 800 g čerstvých jedlých kaštanů
    • 2 svitky skořice
    • 3 hvězdičky badyánu
    • 5 hřebíčků

    Na karamel:

    • 3 lžíce vody
    • 1 lžičku oleje
    • 220 g krupicového cukru

     

Příprava jídla

1. Kaštany křížem nakrojte a spolu s kořením je 15–20 minut povařte. Pak je oloupejte.

2. V kastrole nebo na pánvi s nepřilnavou úpravou rozehřejte cukr s vodou a olejem. Jakmile se cukr rozpustí a je zlatavý, namáčejte do něj kaštany. Rychle zchlaďte pod studenou vodou. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Recepty z jedlých kaštanů

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.79

Přidat komentář