Jedlé kaštany

Jedlé kaštany

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2224 kcal
Bílkoviny 41 g
Cukr 343 g
Tuky 58 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na trzích si kupte pečené kaštany a doma podávejte toto nepečené cukroví polévané čokoládou.

Suroviny

kaštany 250 g
jedlé, nevyloupané
piškoty 100 g
moučkový cukr 4 PL
kakao 2.5 PL
holandského typu
čokoláda 5 PL
rozpuštěná, 70%
brandy 2 PL
čokoládová poleva
tmavá
marcipán 1 ks
neobarvený

1 Jedlé kaštany nařízněte, patnáct minut povařte ve vodě, oloupejte a semelte. Piškoty rozdrťte najemno. Smíchejte je s cukrem, kakaem a čokoládou, přilijte brandy a přidejte namleté jedlé kaštany. Rukou zpracujte na pevnou hmotu. Zabalte ji do plastové potravinářské fólie a nechte krátce v chladu ztuhnout.

2 Pak z hmoty tvarujte lžící menší zploštělé kuličky – kaštany. Z jedné strany v nich navíc vytvořte menší plochý důlek. Nechte je znovu v chladu ztuhnout.

3 Potom podle návodu na obalu rozehřejte čokoládovou polevu a ze všech stran do ní kaštany namočte. Do důlku opatrně vtiskněte trochu marcipánu a nechte je na mřížce, aby poleva zatuhla. Kaštany rozdělte do papírových košíčků. Uchovávejte v chladu.

 

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit