Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jedlé kaštany
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Na 15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2217 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 342 g
Tuky 57 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na trzích si kupte pečené kaštany a doma podávejte toto nepečené cukroví polévané čokoládou.

Suroviny

kaštany 250 g
jedlé, nevyloupané
rozpuštěná, 70%
neobarvený

Postup

1

Jedlé kaštany nařízněte, patnáct minut povařte ve vodě, oloupejte a semelte. Piškoty rozdrťte najemno. Smíchejte je s cukrem, kakaem a čokoládou, přilijte brandy a přidejte namleté jedlé kaštany. Rukou zpracujte na pevnou hmotu. Zabalte ji do plastové potravinářské fólie a nechte krátce v chladu ztuhnout.

2

Pak z hmoty tvarujte lžící menší zploštělé kuličky – kaštany. Z jedné strany v nich navíc vytvořte menší plochý důlek. Nechte je znovu v chladu ztuhnout.

3

Potom podle návodu na obalu rozehřejte čokoládovou polevu a ze všech stran do ní kaštany namočte. Do důlku opatrně vtiskněte trochu marcipánu a nechte je na mřížce, aby poleva zatuhla. Kaštany rozdělte do papírových košíčků. Uchovávejte v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...