0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jedlé kaštany
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Na 15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2217 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 342 g
Tuky 57 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na trzích si kupte pečené kaštany a doma podávejte toto nepečené cukroví polévané čokoládou.

Suroviny

kaštany 250 g
jedlé, nevyloupané
piškoty 100 g
moučkový cukr 4 PL
kakao holandského typu 2,5 PL
rozpuštěná, 70%
čokoládová poleva
tmavá
neobarvený

Postup

1

Jedlé kaštany nařízněte, patnáct minut povařte ve vodě, oloupejte a semelte. Piškoty rozdrťte najemno. Smíchejte je s cukrem, kakaem a čokoládou, přilijte brandy a přidejte namleté jedlé kaštany. Rukou zpracujte na pevnou hmotu. Zabalte ji do plastové potravinářské fólie a nechte krátce v chladu ztuhnout.

2

Pak z hmoty tvarujte lžící menší zploštělé kuličky – kaštany. Z jedné strany v nich navíc vytvořte menší plochý důlek. Nechte je znovu v chladu ztuhnout.

3

Potom podle návodu na obalu rozehřejte čokoládovou polevu a ze všech stran do ní kaštany namočte. Do důlku opatrně vtiskněte trochu marcipánu a nechte je na mřížce, aby poleva zatuhla. Kaštany rozdělte do papírových košíčků. Uchovávejte v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč