0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jedlé kaštany

Jedlé kaštany

3.9 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Na 15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2224 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 343 g
Tuky 58 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na trzích si kupte pečené kaštany a doma podávejte toto nepečené cukroví polévané čokoládou.

Suroviny

kaštany 250 g
jedlé, nevyloupané
piškoty 100 g
moučkový cukr 4 PL
kakao 2.5 PL
holandského typu
čokoláda 5 PL
rozpuštěná, 70%
brandy 2 PL
čokoládová poleva
tmavá
marcipán 1 ks
neobarvený

Postup

1

Jedlé kaštany nařízněte, patnáct minut povařte ve vodě, oloupejte a semelte. Piškoty rozdrťte najemno. Smíchejte je s cukrem, kakaem a čokoládou, přilijte brandy a přidejte namleté jedlé kaštany. Rukou zpracujte na pevnou hmotu. Zabalte ji do plastové potravinářské fólie a nechte krátce v chladu ztuhnout.

2

Pak z hmoty tvarujte lžící menší zploštělé kuličky – kaštany. Z jedné strany v nich navíc vytvořte menší plochý důlek. Nechte je znovu v chladu ztuhnout.

3

Potom podle návodu na obalu rozehřejte čokoládovou polevu a ze všech stran do ní kaštany namočte. Do důlku opatrně vtiskněte trochu marcipánu a nechte je na mřížce, aby poleva zatuhla. Kaštany rozdělte do papírových košíčků. Uchovávejte v chladu.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit