Suroviny
sušenky
100
g
Esíčka
máslo
50
g
moučkový cukr
60
g
tvaroh měkký
125
g
polotučný
krémový sýr
125
g
pomerančový džus
75
ml
sušená pomerančová kůra
z půlky pomeranče
želatina
4
g
smetana
75
ml
33%
čokoláda na vaření
75
g
jahody
110
g
čerstvé
Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 23 cm. Plátkovou želatinu namočíme do pomerančového džus na cca 20 minut. Tvaroh smícháme s cukrem, lučinou, přidáme rozpuštěnou čokoládu, ušlehanou šlehačku a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vše dobře promícháme a přidáme pomalu dobře rozpuštěnou želatinu, ze které předem slijeme přebytečný džus. Směs nalijeme na korpus ze sušenek a dáme ztuhnout do ledničky na cca 4 hodiny. Ztuhlý dort přelijeme omáčkou z rozmixovaných jahod a ozdobíme čerstvým ovocem.