Čokoládový cheesecake s jahodami

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Čokoládový cheesecake s jahodami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

sušenky 100 g
Esíčka
máslo 50 g
moučkový cukr 60 g
tvaroh měkký 125 g
polotučný
krémový sýr 125 g
pomerančový džus 75 ml
sušená pomerančová kůra
z půlky pomeranče
želatina 4 g
smetana 75 ml
33%
čokoláda na vaření 75 g
jahody 110 g
čerstvé
Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 23 cm. Plátkovou želatinu namočíme do pomerančového džus na cca 20 minut. Tvaroh smícháme s cukrem, lučinou, přidáme rozpuštěnou čokoládu, ušlehanou šlehačku a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vše dobře promícháme a přidáme pomalu dobře rozpuštěnou želatinu, ze které předem slijeme přebytečný džus. Směs nalijeme na korpus ze sušenek a dáme ztuhnout do ledničky na cca 4 hodiny. Ztuhlý dort přelijeme omáčkou z rozmixovaných jahod a ozdobíme čerstvým ovocem.
Autor: helenadler

Obchod Apetit