Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Čokoládový cheesecake s jahodami

Popis receptu: 
lidovky
Autor: Helena Košelková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    100 g sušenky esíčka, 50 g másla, 60 g cukr moučka, 125 g měkký tvaroh polotučný, 125 g lučina, 75 ml pomerančového juice, ½ pomeranč (kůra), 4 g plátkové želatiny, 75 ml 33 % smetany, 75 g čokolády na vaření, 110 g čerstvých jahod

Příprava jídla

Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 23 cm. Plátkovou želatinu namočíme do pomerančového džus na cca 20 minut. Tvaroh smícháme s cukrem, lučinou, přidáme rozpuštěnou čokoládu, ušlehanou šlehačku a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vše dobře promícháme a přidáme pomalu dobře rozpuštěnou želatinu, ze které předem slijeme přebytečný džus. Směs nalijeme na korpus ze sušenek a dáme ztuhnout do ledničky na cca 4 hodiny. Ztuhlý dort přelijeme omáčkou z rozmixovaných jahod a ozdobíme čerstvým ovocem.
REKLAMA

Přidat komentář