Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jemné žloutkové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 309
Více než dvě hodiny Snadné na 24 - 30 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6310 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 794 g
Tuky 323 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trojkombinace neutrálního listového těsta, jemného máslového krému a cukrové polevy je léty osvědčená. Přitom příprava tohoto dezertu je až dětsky snadná, zvlášť podle našeho receptu. Řezy můžete servírovat se šlehačkou a posypané ořechy. 

Suroviny

nejlépe pláty
Na krém
mléko 600 ml
vanilkový
máslo 200 g
Na polevu a dokončení
rybízový džem 4 PL
či brusinkový
voda 1 PL
horká
rum 1 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Těsto vyválejte na dva pláty 20 x 30 cm nebo na 4 pruhy 10 x 30 cm, vždy o síle 4–5 mm.

3

Plech vypláchněte studenou vodou (těsto se tak lépe nafoukne a dobře listuje), přeneste na něj pláty a propíchejte je vidličkou.

4

Pečte asi 20 minut dozlatova a nechte vychladnout na plechu.

5

Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte pudink. Míchejte do vychladnutí, případné hrudky rozšlehejte elektrickým mixérem.

6

Pak do něj postupně zašlehejte kousky změklého másla, cukr a vyšlehejte hladký krém. (viz Tipy & triky pod postupem)

7

Krémem potřete polovinu upečených plátů a překryjte zbylými. Zatižte prkénkem a dejte na 2 hodiny do chladničky.

8

Na polevu třete prosátý moučkový cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a rumem dohladka.

9

Připravený zákusek potřete džemem, pak ledovou polevou a až po úplném ztuhnutí nakrájejte na řezy.

TIPY & TRIKY
Aby se na pudinku neudělal při chladnutí škraloup, buď ho míchejte, posypte vrstvou cukru, nebo přikryjte fólií. Tuhý pudink pořádně rozšlehejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín