0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jemné žloutkové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 227
Více než hodinu Snadné na 24 - 30 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6310 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 794 g
Tuky 323 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trojkombinace neutrálního těsta, jemného máslového krému a cukrové polevy je léty osvědčená. Přitom příprava je až dětsky snadná. 

Suroviny

listové těsto 500 g
nejlépe pláty
Na krém
mléko 600 ml
vanilkový cukr 2 bal
pudinkový prášek 2 bal
vanilkový
moučkový cukr 80 g
máslo 200 g
Na polevu a dokončení
rybízový džem 4 PL
či brusinkový
moučkový cukr 100 g
voda 1 PL
horká
citronová štáva 2 PL
rum 1 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Těsto vyválejte na dva pláty 20 x 30 cm nebo na 4 pruhy 10 x 30 cm, vždy o síle 4–5 mm.

3

Plech vypláchněte studenou vodou (těsto se tak lépe nafoukne a dobře listuje), přeneste na něj pláty a propíchejte je vidličkou.

4

Pečte asi 20 minut dozlatova a nechte vychladnout na plechu.

5

Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte pudink. Míchejte do vychladnutí, případné hrudky rozšlehejte elektrickým mixérem.

6

Pak do něj postupně zašlehejte kousky změklého másla, cukr a vyšlehejte hladký krém (viz Tipy & triky).

7

Krémem potřete polovinu upečených plátů a překryjte zbylými. Zatižte prkénkem a dejte na 2 hodiny do chladničky.

8

Na polevu třete prosátý moučkový cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a rumem dohladka.

9

Připravený zákusek potřete džemem, pak ledovou polevou a až po úplném ztuhnutí nakrájejte na řezy.

TIPY & TRIKY
Aby se na pudinku neudělal při chladnutí škraloup, buď ho míchejte, posypte vrstvou cukru, nebo přikryjte fólií. Tuhý pudink pořádně rozšlehejte.

Související články

7x nebeské krémové řezy
  • Zajímavosti

7x nebeské krémové řezy

Co si takhle udělat hezčí den a upéct si naprosto božské, nadýchané, krémové řezy? Bábovka je také dobrá, ale co si budeme povídat, lahodný sladký krém posune moučník vždy na vyšší úroveň. Jsme si jistí, že těm, které se vám chystáme...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit