Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 120 min
4,2 (324x)
19. 5. 2016
Jemné žloutkové řezy
Apetit
Jemné pudinkové řezy
Apetit


Snadné
> 120 min
4,2 (324x)

Trojkombinace neutrálního listového těsta, jemného máslového krému a cukrové polevy je léty osvědčená. Přitom příprava tohoto dezertu je až dětsky snadná, zvlášť podle našeho receptu. Řezy můžete servírovat se šlehačkou a posypané ořechy. 


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

12-15 řezů

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

12-15 řezů

Na krém

Na polevu a dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 6310 kcal
  • Bílkoviny 48 g
  • Sacharidy 794 g
  • Tuky 323 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(324 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/10

Česká kuchyněCukrárna u vás domaBrambory v hlavní roliFantastický srnčí hřbetKnedlíky jako výzva

Související články

Kremsynt

Kremeš, kremšnyt a žloutkový řez: Vanilkové stálice už od dob Rakouska-Uherska

Kremeš – pro někoho vzpomínka na toulky okolo slovinského jezera Bled, pro jiné nostalgie spojená s nedělním obědem u babičky. Návštěvníci cukráren let minulých mají v povědomí spíše českou skromnější variantu, známou pod názvem žloutkové řezy. Ať už patříte do jakékoli skupiny, pojďme společně alespoň pomyslně vidličkou prolomit křupavé listové těsto a zabořit ji do lahodného vanilkového krému.