0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jemné žloutkové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 251
Více než hodinu Snadné na 24 - 30 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6310 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 794 g
Tuky 323 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trojkombinace neutrálního těsta, jemného máslového krému a cukrové polevy je léty osvědčená. Přitom příprava je až dětsky snadná. 

Suroviny

listové těsto 500 g
nejlépe pláty
Na krém
mléko 600 ml
vanilkový cukr 2 bal
pudinkový prášek 2 bal
vanilkový
moučkový cukr 80 g
máslo 200 g
Na polevu a dokončení
rybízový džem 4 PL
či brusinkový
moučkový cukr 100 g
voda 1 PL
horká
citronová šťáva 2 PL
rum 1 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Těsto vyválejte na dva pláty 20 x 30 cm nebo na 4 pruhy 10 x 30 cm, vždy o síle 4–5 mm.

3

Plech vypláchněte studenou vodou (těsto se tak lépe nafoukne a dobře listuje), přeneste na něj pláty a propíchejte je vidličkou.

4

Pečte asi 20 minut dozlatova a nechte vychladnout na plechu.

5

Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte pudink. Míchejte do vychladnutí, případné hrudky rozšlehejte elektrickým mixérem.

6

Pak do něj postupně zašlehejte kousky změklého másla, cukr a vyšlehejte hladký krém (viz Tipy & triky).

7

Krémem potřete polovinu upečených plátů a překryjte zbylými. Zatižte prkénkem a dejte na 2 hodiny do chladničky.

8

Na polevu třete prosátý moučkový cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a rumem dohladka.

9

Připravený zákusek potřete džemem, pak ledovou polevou a až po úplném ztuhnutí nakrájejte na řezy.

TIPY & TRIKY
Aby se na pudinku neudělal při chladnutí škraloup, buď ho míchejte, posypte vrstvou cukru, nebo přikryjte fólií. Tuhý pudink pořádně rozšlehejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč