Trojkombinace neutrálního těsta, jemného máslového krému a cukrové polevy je léty osvědčená. Přitom příprava je až dětsky snadná.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Těsto vyválejte na dva pláty 20 x 30 cm nebo na 4 pruhy 10 x 30 cm, vždy o síle 4–5 mm.
Plech vypláchněte studenou vodou (těsto se tak lépe nafoukne a dobře listuje), přeneste na něj pláty a propíchejte je vidličkou.
Pečte asi 20 minut dozlatova a nechte vychladnout na plechu.
Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte pudink. Míchejte do vychladnutí, případné hrudky rozšlehejte elektrickým mixérem.
Pak do něj postupně zašlehejte kousky změklého másla, cukr a vyšlehejte hladký krém (viz Tipy & triky).
Krémem potřete polovinu upečených plátů a překryjte zbylými. Zatižte prkénkem a dejte na 2 hodiny do chladničky.
Na polevu třete prosátý moučkový cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a rumem dohladka.
Připravený zákusek potřete džemem, pak ledovou polevou a až po úplném ztuhnutí nakrájejte na řezy.
TIPY & TRIKY
Aby se na pudinku neudělal při chladnutí škraloup, buď ho míchejte, posypte vrstvou cukru, nebo přikryjte fólií. Tuhý pudink pořádně rozšlehejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejen nostalgická vzpomínka na dětství: Dezerty s pudinkem pokaždé jinak(47 receptů)
- 20 neodolatelných moučníků z listového těsta(20 receptů)
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů)
- Socialistické dezerty, které si svou slávu udržely dodnes(18 receptů)
- Nejlepší retro dezerty: 18 receptů od obližprstu po žloutkové řezy(18 receptů)
- Retro dezerty: 18 nejlepších receptů od obližprstu po žloutkové řezy(18 receptů)