Trojkombinace neutrálního listového těsta, jemného máslového krému a cukrové polevy je léty osvědčená. Přitom příprava tohoto dezertu je až dětsky snadná, zvlášť podle našeho receptu. Řezy můžete servírovat se šlehačkou a posypané ořechy.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Těsto vyválejte na dva pláty 20 x 30 cm nebo na 4 pruhy 10 x 30 cm, vždy o síle 4–5 mm. Pokud používáte už vyválené pláty těsta, jednoduše je rozviňte a rozpulte.
Plech vyložte pečicím papírem, přeneste na něj pláty těsta a propíchejte vidličkou.
Pečte asi 20 minut dozlatova a nechte vychladnout na plechu.
Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte pudink podle návodu na obalu. Za občasného míchání nechte vychladnout, případné hrudky rozšlehejte ručním šlehačem.
Pak do pudinku postupně zašlehejte kousky změklého másla a moučkový cukr a vyšlehejte hladký krém. (viz Tipy & triky pod postupem)
Krémem potřete polovinu upečených plátů a překryjte zbylými. Zatižte prkénkem a dejte na 2 hodiny do lednice.
Na polevu utřete prosátý moučkový cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a rumem dohladka.
Připravený zákusek potřete džemem, pak ledovou polevou a až po úplném ztuhnutí nakrájejte na řezy.
TIPY & TRIKY
Aby se na pudinku neudělal při chladnutí škraloup, buď ho míchejte, posypte vrstvou cukru, nebo přikryjte fólií. Tuhý pudink pořádně rozšlehejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejen nostalgická vzpomínka na dětství: Dezerty s pudinkem pokaždé jinak(47 receptů )
- 20 neodolatelných moučníků z listového těsta(20 receptů )
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů )
- Socialistické dezerty, které si svou slávu udržely dodnes(18 receptů )
- Retro dezerty: 18 nejlepších receptů od obližprstu po žloutkové řezy(19 receptů )