Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jemné žloutkové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 316
Více než dvě hodiny Snadné 12-15 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6310 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 794 g
Tuky 323 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trojkombinace neutrálního listového těsta, jemného máslového krému a cukrové polevy je léty osvědčená. Přitom příprava tohoto dezertu je až dětsky snadná, zvlášť podle našeho receptu. Řezy můžete servírovat se šlehačkou a posypané ořechy. 

Související recepty

Suroviny

nejlépe předválené pláty
Na krém
mléko 600 ml
vanilkový
máslo 200 g
Na polevu a dokončení
rybízový džem 4 PL
či brusinkový
voda 1 PL
horká
rum 1 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Těsto vyválejte na dva pláty 20 x 30 cm nebo na 4 pruhy 10 x 30 cm, vždy o síle 4–5 mm. Pokud používáte už vyválené pláty těsta, jednoduše je rozviňte a rozpulte.

3

Plech vyložte pečicím papírem, přeneste na něj pláty těsta a propíchejte vidličkou.

4

Pečte asi 20 minut dozlatova a nechte vychladnout na plechu.

5

Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte pudink podle návodu na obalu. Za občasného míchání nechte vychladnout, případné hrudky rozšlehejte ručním šlehačem.

6

Pak do pudinku postupně zašlehejte kousky změklého másla a moučkový cukr a vyšlehejte hladký krém. (viz Tipy & triky pod postupem)

7

Krémem potřete polovinu upečených plátů a překryjte zbylými. Zatižte prkénkem a dejte na 2 hodiny do lednice.

8

Na polevu utřete prosátý moučkový cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a rumem dohladka.

9

Připravený zákusek potřete džemem, pak ledovou polevou a až po úplném ztuhnutí nakrájejte na řezy.

TIPY & TRIKY
Aby se na pudinku neudělal při chladnutí škraloup, buď ho míchejte, posypte vrstvou cukru, nebo přikryjte fólií. Tuhý pudink pořádně rozšlehejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín