
Rychlý masový koláč
Anglické brambory
Vydání: 2005/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření+grilování: cca 30 minut
Vaření+grilování: cca 30 minut
P
Ingredience
- 1 lžíci rostlinného oleje
- 500 g libového mletého hovězího nebo jehněčího masa
- 250 g drobných žampionů, pokrájených
- na plátky
- 400 g krájených nakládaných rajčat s bylinkami
- asi lžičku worcesterské omáčky
- 1 kostku hovězího vývaru
- 800 g hotových předsmažených bramborových koleček nebo předem uvařených plátků brambor (můžou být i zbylé od včerejška)
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Předehřejte gril v troubě nebo ji rozpalte na maximum. Ve velké pánvi nebo v širším kastrolu pořádně rozehřejte olej a vhoďte na ni mleté maso (pozor, zpočátku bude prskat) a hned potom houby. Pět minut opékejte na vysokém plameni a vařečkou přitom rozmělňujte hrudky, aby se směs pokud možno stejnoměrně opékala a nezůstaly v ní žádné růžové kousky. Z masa by se také měla uvolňovat šťáva.
2. Přidejte nakládaná rajčata, worcesterskou omáčku a rozdrobenou bujonovou kostku. Vařte do zhoustnutí, asi dvacet minut. Případně dosolte (pozor - kostka bývá dost slaná) a opepřete.
3. Všechno přemístěte do nízké zapékací misky a nahoru rozložte připravená kolečka brambor. Grilujte asi deset minut, dokud brambory nezezlátnou a nebudou křupavé. Masový koláč podávejte s brokolicí nebo fazolkami, dušenými na másle nebo v páře.
2. Přidejte nakládaná rajčata, worcesterskou omáčku a rozdrobenou bujonovou kostku. Vařte do zhoustnutí, asi dvacet minut. Případně dosolte (pozor - kostka bývá dost slaná) a opepřete.
3. Všechno přemístěte do nízké zapékací misky a nahoru rozložte připravená kolečka brambor. Grilujte asi deset minut, dokud brambory nezezlátnou a nebudou křupavé. Masový koláč podávejte s brokolicí nebo fazolkami, dušenými na másle nebo v páře.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 17:44