Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlý masový koláč

Anglické brambory
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření+grilování: cca 30 minut
P
Britská

Ingredience

    • 1 lžíci rostlinného oleje
    • 500 g libového mletého hovězího nebo jehněčího masa
    • 250 g drobných žampionů, pokrájených
    • na plátky
    • 400 g krájených nakládaných rajčat s bylinkami
    • asi lžičku worcesterské omáčky
    • 1 kostku hovězího vývaru
    • 800 g hotových předsmažených bramborových koleček nebo předem uvařených plátků brambor (můžou být i zbylé od včerejška)
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Předehřejte gril v troubě nebo ji rozpalte na maximum. Ve velké pánvi nebo v širším kastrolu pořádně rozehřejte olej a vhoďte na ni mleté maso (pozor, zpočátku bude prskat) a hned potom houby. Pět minut opékejte na vysokém plameni a vařečkou přitom rozmělňujte hrudky, aby se směs pokud možno stejnoměrně opékala a nezůstaly v ní žádné růžové kousky. Z masa by se také měla uvolňovat šťáva.

2. Přidejte nakládaná rajčata, worcesterskou omáčku a rozdrobenou bujonovou kostku. Vařte do zhoustnutí, asi dvacet minut. Případně dosolte (pozor - kostka bývá dost slaná) a opepřete.

3. Všechno přemístěte do nízké zapékací misky a nahoru rozložte připravená kolečka brambor. Grilujte asi deset minut, dokud brambory nezezlátnou a nebudou křupavé. Masový koláč podávejte s brokolicí nebo fazolkami, dušenými na másle nebo v páře.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.10

Přidat komentář