Lahodná chuť vinné klobásy!
Suroviny
listové těsto
1
bal
vyválené dokulata
klobása bílá
400
g
tenká
máslo
30
g
cibule
1
ks
nadrobno
špenát
350
g
mražený
česnek
2
stroužky
sůl
vejce
2
ks
smetana ke šlehání
50
ml
nebo na vaření
sýr s modrou plísní
50
g
rozdrobený
Postup
1
Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.
2
Do kulaté koláčové formy přeneste listové těsto. Vytáhněte ho tak, aby trochu přesahovalo okraje, při pečení má totiž tendenci se stahovat.
3
V pánvičce rozpusťte máslo, doměkka na něm osmahněte cibulku a pak přidejte špenát. Osolte ho, dochuťte prolisovaným česnekem a chvíli poduste.
4
Stáhněte z plamene a přimíchejte vejce, smetanu i rozdrobený sýr.
5
Přibližně dvě třetiny špenátové hmoty přeneste na těsto. Vmáčkněte klobásu a mezery vyplňte zbývajícím špenátem.
6
Klobásu na několika místech propíchněte jehlou nebo ostrou špičkou špejle.
7
Slaný koláč dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně pětadvacet minut tak, aby byla špenátová hmota tuhá a klobása zlatá.
Komentáře