Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slaný koláč s vinnou klobásou
Slaný koláč s vinnou klobásou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slaný koláč s vinnou klobásou

4.7/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1417 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 60 g
Tuky 108 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná chuť vinné klobásy!

Suroviny

vyválené dokulata
tenká
nadrobno
mražený
česnek 2 stroužky
sůl
vejce 2 ks
nebo na vaření
rozdrobený

Postup

1

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2

Do kulaté koláčové formy přeneste listové těsto. Vytáhněte ho tak, aby trochu přesahovalo okraje, při pečení má totiž tendenci se stahovat.

3

V pánvičce rozpusťte máslo, doměkka na něm osmahněte cibulku a pak přidejte špenát. Osolte ho, dochuťte prolisovaným česnekem a chvíli poduste.

4

Stáhněte z plamene a přimíchejte vejce, smetanu i rozdrobený sýr.

5

Přibližně dvě třetiny špenátové hmoty přeneste na těsto. Vmáčkněte klobásu a mezery vyplňte zbývajícím špenátem.

6

Klobásu na několika místech propíchněte jehlou nebo ostrou špičkou špejle.

7

Slaný koláč dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně pětadvacet minut tak, aby byla špenátová hmota tuhá a klobása zlatá.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

13.09.2007 18:52
Recept se nachází v č.12/06, str.19
10.05.2007 21:21
Musím říct,že jsem se bála té nivy-ale nakonec by to bez ní asi nebylo ono,užasná zajímavá chut

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...