0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slaný koláč s vinnou klobásou

Slaný koláč s vinnou klobásou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slaný koláč s vinnou klobásou

4.8 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1417 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 60 g
Tuky 108 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná chuť vinné klobásy!

Suroviny

listové těsto 1 bal
vyválené dokulata
klobása bílá 400 g
tenká
máslo 30 g
cibule 1 ks
nadrobno
špenát 350 g
mražený
česnek 2 stroužky
sůl
vejce 2 ks
smetana ke šlehání 50 ml
nebo na vaření
sýr s modrou plísní 50 g
rozdrobený

Postup

1

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2

Do kulaté koláčové formy přeneste listové těsto. Vytáhněte ho tak, aby trochu přesahovalo okraje, při pečení má totiž tendenci se stahovat.

3

V pánvičce rozpusťte máslo, doměkka na něm osmahněte cibulku a pak přidejte špenát. Osolte ho, dochuťte prolisovaným česnekem a chvíli poduste.

4

Stáhněte z plamene a přimíchejte vejce, smetanu i rozdrobený sýr.

5

Přibližně dvě třetiny špenátové hmoty přeneste na těsto. Vmáčkněte klobásu a mezery vyplňte zbývajícím špenátem.

6

Klobásu na několika místech propíchněte jehlou nebo ostrou špičkou špejle.

7

Slaný koláč dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně pětadvacet minut tak, aby byla špenátová hmota tuhá a klobása zlatá.

Související články

Jak udělat domácí vinnou klobásu
  • Zajímavosti

Jak udělat domácí vinnou klobásu

„Máte ráda sýr? A to vám nevadí, že má tolik tuku?“ uzemnil mě řezník František Kšána, když jsem se pozastavovala nad vrstvou sádla na vepřovém mase, které si připravil pro výrobu domácí vinné klobásky. „Jen díky tučnému...
Jak naložit s klobáskou? Tipy na nejlepší jídla s klobásami
  • Suroviny

Jak naložit s klobáskou? Tipy na nejlepší jídla s klobásami

Kolik různých druhů klobásek znáte? Která je nejlepší? Výrobků z mletého masa ve střívku existuje nespočet. Liší se zejména druhem masa, hrubostí mletí a zpracováním. Klobásky, ať už domácí nebo kupované, sušené, uzené či čerstvé, skvěle...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit