0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibulový koláč
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 89
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3346 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 219 g
Tuky 227 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přišel, zavoněl, zvítězil. Francouzský slaný cibulový koláč se určitě stane i vaším favoritem – zvlášť jeho zjednodušená verze z listového těsta.

Suroviny

listové těsto 400 g
cibule 500 g
olivový olej 3 PL
tymián 2 PL
vejce 3 ks
prošlehaná
mléko 300 ml
nastrouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Těsto rozválejte do kruhového tvaru a vyložte jím koláčovou formu o průměru 23 cm tak, aby ji po stranách přesahovalo. Přebytky odřízněte. Dejte asi na deset minut vychladit do lednice.

2

Vyjměte z lednice, položte na těsto pečicí papír, posypte fazolemi (aby těsto nevyběhlo) a dejte na deset minut předpéct do trouby. Vyndejte, odstraňte fazole a vraťte ještě na pět minut do trouby, dokud těsto pěkně nezezlátne.

3

Zatímco se těsto chladí a předpéká, dejte se do přípravy cibulové náplně. Je důležité, aby cibulka v náplni byla měkká a zlatavá. Rozpalte olej a pokrájenou cibuli opékejte, dokud nezačne být vláčná. Občas ji promíchejte, aby se nepřichytila ke dnu nebo nepřipálila – zbytečně by zhořkla. Pak přidejte tymián, pepř a sůl a restujte na mírném ohni, ještě asi čtvrt hodiny, dokud cibule nechytne zlatavou barvu.

4

V misce smíchejte vejce s mlékem, polovinou sýra a trochou pepře. Prochladlou cibuli rovnoměrně rozprostřete na předpečený korpus a opatrně zalijte směsí vajec, mléka a sýra. Nakonec koláč posypte zbývajícím sýrem a pečte zhruba třicet až čtyřicet minut. Koláč chutná teplý i vychladlý.

Související články

Komentáře

Anonym

Koláč je naprosto výborný!! Mohu pouze doporučit:)

Monika Němcová

Výborný koláč, který dělám celkem často a vždy měl u všech velký úspěch :)

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč