0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavý broskvovo-nektarinkový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2657 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 289 g
Tuky 129 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled vypadá tenhle koláč jako posetý plátky růží. Je tak lehký, tenoučký a voňavý. A navíc je úžasně šťavnatý!

Suroviny

listové těsto 2 bal
á 250 g
mandle 120 g
mleté
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozříznutý a s vyškrábnutými semeny
pomerančová kůra 1 PL
z biopomeranče
krupicový cukr 2 PL
broskve 3 ks
na tenké plátky
broskve 3 ks
bílé, na tenké plátky
nektarinka 3 ks
na tenké plátky
nektarinka 3 ks
bílé, na tenké plátky
krystalový cukr 2 PL
cca 55 g
moučkový cukr
na posypání

1 Troubu předehřejte na 200 ºC. Pláty rozváleného listového těsta rozložte na plech vyložený papírem na pečení. V míse dobře promíchejte mandle, vanilkovou dřeň, pomerančovou kůru a krupicový cukr.

2 Směsí posypte těsto a na to rozložte plátky ovoce. Posypte krystalovým cukrem a pečte 20–30 minut dokřupava.

3 Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC Ještě křupavější koláč bude, když místo listového použijete těsto filo. Kupte osm plátů, potřete je rozpuštěným máslem a naskládejte na sebe. Na takto připravený základ naklaďte broskve a nektarinky podle základního receptu. Filo koupíte mražené v prodejnách s řeckými nebo arabskými potravinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit