Na první pohled vypadá tenhle koláč jako posetý plátky růží. Je tak lehký, tenoučký a voňavý. A navíc je úžasně šťavnatý!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 ºC.
Pláty rozváleného listového těsta rozložte na plech vyložený papírem na pečení. V míse dobře promíchejte mandle, vanilkovou dřeň, pomerančovou kůru a krupicový cukr.
Směsí posypte těsto a na to rozložte plátky ovoce. Posypte krystalovým cukrem a pečte 20–30 minut dokřupava.
Podávejte poprášené moučkovým cukrem.
NĚCO NAVÍC Ještě křupavější koláč bude, když místo listového použijete těsto filo. Kupte osm plátů, potřete je rozpuštěným máslem a naskládejte na sebe. Na takto připravený základ naklaďte broskve a nektarinky podle základního receptu. Filo koupíte mražené v prodejnách s řeckými nebo arabskými potravinami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu pro poslední prázdninové dny(4 recepty )
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Broskve a nektarinky: 32 skvělých receptů, které vám osladí život(32 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )