Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavý broskvovo-nektarinkový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2657 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 289 g
Tuky 129 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled vypadá tenhle koláč jako posetý plátky růží. Je tak lehký, tenoučký a voňavý. A navíc je úžasně šťavnatý!

Suroviny

á 250 g
mandle 120 g
mleté
podélně rozříznutý a s vyškrábnutými semeny
z biopomeranče
na tenké plátky
bílé, na tenké plátky
na tenké plátky
bílé, na tenké plátky
krystalový cukr 2 PL
cca 55 g
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 ºC.

2

Pláty rozváleného listového těsta rozložte na plech vyložený papírem na pečení. V míse dobře promíchejte mandle, vanilkovou dřeň, pomerančovou kůru a krupicový cukr.

3

Směsí posypte těsto a na to rozložte plátky ovoce. Posypte krystalovým cukrem a pečte 20–30 minut dokřupava.

4

Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC Ještě křupavější koláč bude, když místo listového použijete těsto filo. Kupte osm plátů, potřete je rozpuštěným máslem a naskládejte na sebe. Na takto připravený základ naklaďte broskve a nektarinky podle základního receptu. Filo koupíte mražené v prodejnách s řeckými nebo arabskými potravinami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...