Geniálně prostý. Samotné nás fascinuje, jak z pouhých 3 ingrediencí vzniklo něco tak dobrého. A funguje to i s jablky!
Suroviny
listové těsto
1
bal
vyválené, na pečicím papíru (např. Wewalka, 275 g)
hruška
4
ks
nakrájené na plátky (v případě potřeby zbavené jádřinců)
hnědý cukr
3
PL
k podávání
k podávání
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem a poklaďte plátky hrušek a mírně je do těsta vtiskněte. Posypte je cukrem a koláč dejte péct na 18–22 minut, aby těsto krásně vylístkovalo, zezlátlo a hrušky zkaramelizovaly. Vyjměte plech z trouby a koláč zakápněte medem a pocukrujte.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete, přelijte hrušky před pečením trochou smetany ke šlehání. Zbylou ušlehejte a podávejte ke koláči. Skvělý bude ale i jen tak.