0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchý hruškový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 835 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 133 g
Tuky 29 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně prostý. Samotné nás fascinuje, jak z pouhých 3 ingrediencí vzniklo něco tak dobrého. A funguje to i s jablky!

Suroviny

listové těsto 1 bal
vyválené, na pečicím papíru (např. Wewalka, 275 g)
hruška 4 ks
nakrájené na plátky (v případě potřeby zbavené jádřinců)
hnědý cukr 3 PL
med
k podávání
moučkový cukr
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem a poklaďte plátky hrušek a mírně je do těsta vtiskněte. Posypte je cukrem a koláč dejte péct na 18–22 minut, aby těsto krásně vylístkovalo, zezlátlo a hrušky zkaramelizovaly. Vyjměte plech z trouby a koláč zakápněte medem a pocukrujte.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete, přelijte hrušky před pečením trochou smetany ke šlehání. Zbylou ušlehejte a podávejte ke koláči. Skvělý bude ale i jen tak.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit