0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchý hruškový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 835 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 133 g
Tuky 29 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně prostý. Samotné nás fascinuje, jak z pouhých 3 ingrediencí vzniklo něco tak dobrého. A funguje to i s jablky!

Suroviny

listové těsto 1 bal
vyválené, na pečicím papíru (např. Wewalka, 275 g)
nakrájené na plátky (v případě potřeby zbavené jádřinců)
hnědý cukr 3 PL
k podávání
moučkový cukr
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem a poklaďte plátky hrušek a mírně je do těsta vtiskněte. Posypte je cukrem a koláč dejte péct na 18–22 minut, aby těsto krásně vylístkovalo, zezlátlo a hrušky zkaramelizovaly. Vyjměte plech z trouby a koláč zakápněte medem a pocukrujte.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete, přelijte hrušky před pečením trochou smetany ke šlehání. Zbylou ušlehejte a podávejte ke koláči. Skvělý bude ale i jen tak.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč