Domácí těstoviny alla Ravioli se špenátem a šalvějovým máslem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Domácí těstoviny alla Ravioli se špenátem a šalvějovým máslem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

mouka 200 g
vejce 2 ks
špenát
listový, mražený
máslo
sojové mléko
lze nahradit obyčejným
olivový olej bazalkový
sůl
česnek
šalvěj
parmazán
1. Z vajec a mouky připravím tuhé těsto, pokud je řídké přidám mouku, je-li potřeba naředím vodou. Nechám odpočinout ve folii nebo pod utěrkou v ledničce. 2. Do vody pod pařáček přidám trochu soli a rozdrcený česnek a nechám na něm rozmrazit špenát, který po vychladnutí vymačkám do sucha a nakrájím. 3. Z másla mouky a sojového mléka připravím bešamel - spíše hustější, který smíchám se špenátem, zakápnu bazalkovým olivovým olejem a dle potřeby dosolím. Finální směs by měla být více špenátová než bešamelová a hustá, abych s ní mohla plnit ravioli. 4. Nakrájím si lístky šalvěje a nechám prohřát v rozpuštěném másle 5. Vyndám odpočaté těsto z ledničky a vyválím na tenkou placku /ideální je použít strojek na těstoviny/, ze které vykrájím čtverečky o straně zhruba 5cm, které plním špenátem a přehýbám do trojúhelníčků, které na konci spojuji vodou a vidličkou. 6. Připravené těstoviny vhodím do vroucí osolené vody a několik minut vařím. Zcezené horké ravioli vmíchám do šalvějového másla, hezky naaranžuju na vyhřátý talíř a posypu parmezánem. Je možné udělat těstovin i víc, zamrazit a výbornou večeři potom vykouzlíte během několika minut :-)
Autor: biscuittt

Obchod Apetit