Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Domácí těstoviny alla Ravioli se špenátem a šalvějovým máslem

Popis receptu: 
Nelamte si hlavu s tím jestli máte doma italskou dvounulku nebo semolínovou mouku, ty moje rádoby ravioli byly z polohrubé a i když recept neodpovídal italskému protokolu, taky byly výborné :-)
Autor: Iveta Jilková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    200g mouky, 2 vejce, špenát /měla jsem listový mražený/, máslo, sojové mléko/může být i normální/, bazalkový olivový olej, sůl, česnek, šalvěj, parmezán

Příprava jídla

1. Z vajec a mouky připravím tuhé těsto, pokud je řídké přidám mouku, je-li potřeba naředím vodou. Nechám odpočinout ve folii nebo pod utěrkou v ledničce. 2. Do vody pod pařáček přidám trochu soli a rozdrcený česnek a nechám na něm rozmrazit špenát, který po vychladnutí vymačkám do sucha a nakrájím. 3. Z másla mouky a sojového mléka připravím bešamel - spíše hustější, který smíchám se špenátem, zakápnu bazalkovým olivovým olejem a dle potřeby dosolím. Finální směs by měla být více špenátová než bešamelová a hustá, abych s ní mohla plnit ravioli. 4. Nakrájím si lístky šalvěje a nechám prohřát v rozpuštěném másle 5. Vyndám odpočaté těsto z ledničky a vyválím na tenkou placku /ideální je použít strojek na těstoviny/, ze které vykrájím čtverečky o straně zhruba 5cm, které plním špenátem a přehýbám do trojúhelníčků, které na konci spojuji vodou a vidličkou. 6. Připravené těstoviny vhodím do vroucí osolené vody a několik minut vařím. Zcezené horké ravioli vmíchám do šalvějového másla, hezky naaranžuju na vyhřátý talíř a posypu parmezánem. Je možné udělat těstovin i víc, zamrazit a výbornou večeři potom vykouzlíte během několika minut :-)
REKLAMA

Přidat komentář