Česnekové gnocchi se salámem a oreganem

Česnekové gnocchi se salámem a oreganem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2908 kcal
Bílkoviny 96 g
Cukr 305 g
Tuky 127 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Základní úprava noků je primitivní – přelijí se rozehřátým máslem se šalvějí. My jsme na tohle téma udělali obměnu, která vám zaručeně bude chutnat!

Suroviny

máslo 60 g
60 g
italský salám (např. milano nebo napoli), nakrájeného nadrobno
oregano 12 snítek
citronová kůra 1 ČL
z biocitronu, na nudličky pomocí zesteru (nemusí být)
parmazán
strouhaný nebo hobliny k podávání
Na gnocchi
brambory 1 kg
moučnaté, varný typ C
1 kg
hrubá sůl na pečení
česnek 1
oddělené stroužky
parmazán 40 g
strouhaný
mouka pšeničná hladká 100 g
prosátá + na vál
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
žloutek 2 ks

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Do pekáčku nasypte hrubou sůl ve vrstvě vysoké asi 3 cm. Na ni položte omyté a osušené brambory a pečte 30 minut. Přidejte česnek a pečte dalších 30 minut, až budou brambory upečené doměkka. Vyjměte a nechte trochu zchladnout.

2 Brambory přepulte a lžící vyberte. Česnek vymáčkněte ze slupek a spolu s bramborami rozšťouchejte v míse dohladka. Přisypte parmazán, přisypte mouku, osolte a opepřete a promíchejte. Přidejte žloutky a zpracujte, až se hmota začne spojovat. Na pomoučněné pracovní ploše hněťte asi minutu na soudržné těsto.

3 Těsto rozdělte na 4 díly a vytvořte válečky dlouhé asi 30 cm. Rozkrájejte je na 2cm noky (můžete naznačit vidličkou vroubkování) a rozložte je na pomoučněný plech či tác. Noky vařte po částech ve vroucí osolené vodě, až vyplavou k hladině; trvá to asi 3 minuty. Vybírejte děrovanou sběračkou.

4 V pánvi rozehřejte máslo, přidejte salám a oregano a opékejte 2–3 minuty dokřupava. Přidejte noky a opékejte dalších 4–5 minut dozlatova. Přidejte citronovou kůru, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. Podávejte s parmazánem.

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit