0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česnekové gnocchi se salámem a oreganem

Česnekové gnocchi se salámem a oreganem

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2908 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 305 g
Tuky 127 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základní úprava noků je primitivní – přelijí se rozehřátým máslem se šalvějí. My jsme na tohle téma udělali obměnu, která vám zaručeně bude chutnat!

Suroviny

máslo 60 g
60 g
italský salám (např. milano nebo napoli), nakrájeného nadrobno
oregano 12 snítek
citronová kůra 1 ČL
z biocitronu, na nudličky pomocí zesteru (nemusí být)
strouhaný nebo hobliny k podávání
Na gnocchi
brambory 1 kg
moučnaté, varný typ C
1 kg
hrubá sůl na pečení
česnek 1
oddělené stroužky
strouhaný
mouka pšeničná hladká 100 g
prosátá + na vál
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
žloutek 2 ks

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Do pekáčku nasypte hrubou sůl ve vrstvě vysoké asi 3 cm. Na ni položte omyté a osušené brambory a pečte 30 minut. Přidejte česnek a pečte dalších 30 minut, až budou brambory upečené doměkka. Vyjměte a nechte trochu zchladnout.

2 Brambory přepulte a lžící vyberte. Česnek vymáčkněte ze slupek a spolu s bramborami rozšťouchejte v míse dohladka. Přisypte parmazán, přisypte mouku, osolte a opepřete a promíchejte. Přidejte žloutky a zpracujte, až se hmota začne spojovat. Na pomoučněné pracovní ploše hněťte asi minutu na soudržné těsto.

3 Těsto rozdělte na 4 díly a vytvořte válečky dlouhé asi 30 cm. Rozkrájejte je na 2cm noky (můžete naznačit vidličkou vroubkování) a rozložte je na pomoučněný plech či tác. Noky vařte po částech ve vroucí osolené vodě, až vyplavou k hladině; trvá to asi 3 minuty. Vybírejte děrovanou sběračkou.

4 V pánvi rozehřejte máslo, přidejte salám a oregano a opékejte 2–3 minuty dokřupava. Přidejte noky a opékejte dalších 4–5 minut dozlatova. Přidejte citronovou kůru, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. Podávejte s parmazánem.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč