Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekové gnocchi se salámem a oreganem

Česnekové gnocchi se salámem a oreganem

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2908 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 305 g
Tuky 127 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základní úprava noků je primitivní – přelijí se rozehřátým máslem se šalvějí. My jsme na tohle téma udělali obměnu, která vám zaručeně bude chutnat!

Suroviny

60 g
italský salám (např. milano nebo napoli), nakrájeného nadrobno
oregano 12 snítek
z biocitronu, na nudličky pomocí zesteru (nemusí být)
strouhaný nebo hobliny k podávání
Na gnocchi
moučnaté, varný typ C
1 kg
hrubá sůl na pečení
oddělené stroužky
strouhaný
prosátá + na vál
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Do pekáčku nasypte hrubou sůl ve vrstvě vysoké asi 3 cm. Na ni položte omyté a osušené brambory a pečte 30 minut. Přidejte česnek a pečte dalších 30 minut, až budou brambory upečené doměkka. Vyjměte a nechte trochu zchladnout.

2 Brambory přepulte a lžící vyberte. Česnek vymáčkněte ze slupek a spolu s bramborami rozšťouchejte v míse dohladka. Přisypte parmazán, přisypte mouku, osolte a opepřete a promíchejte. Přidejte žloutky a zpracujte, až se hmota začne spojovat. Na pomoučněné pracovní ploše hněťte asi minutu na soudržné těsto.

3 Těsto rozdělte na 4 díly a vytvořte válečky dlouhé asi 30 cm. Rozkrájejte je na 2cm noky (můžete naznačit vidličkou vroubkování) a rozložte je na pomoučněný plech či tác. Noky vařte po částech ve vroucí osolené vodě, až vyplavou k hladině; trvá to asi 3 minuty. Vybírejte děrovanou sběračkou.

4 V pánvi rozehřejte máslo, přidejte salám a oregano a opékejte 2-3 minuty dokřupava. Přidejte noky a opékejte dalších 4-5 minut dozlatova. Přidejte citronovou kůru, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. Podávejte s parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín