Bezmasá varianta legendárních šunkofleků
Suroviny
sušené houby
1
hrst
těstoviny
300
g
fleky,flíčky apod.
sádlo
2
PL
či olej na vymazání
cibule
1
ks
najemno
zelí bílé
1
kg
hlávkové
kmín
1
ČL
mletý
sůl
a pepř mletý
smetana
50
ml
33%
sýr ementál
100
g
nahrubo
petrželka
nasekaná k podávání
Postup
1
Houby zalijte vodou, nechte hodinu nabobtnat a pak je asi 15 minut povařte a slijte. Těstoviny uvařte podle návodu, sceďte a promíchejte se lžící sádla nebo oleje.
2
Zelí nakrájete na asi 1cm proužky, překrájejte na čtverečky, přelijte v cedníku vroucí vodou a nechte okapat. Potom na zbylém sádle osmahněte dorůžova cibuli, přidejte zelí, kmín, sůl a pepř a duste asi 10 minut; podle potřeby přilijte vodu. Nakonec vmíchejte houby.
3
Flíčky promíchejte se zelím, přendejte do sádlem vymazané zapékací mísy a přelijte smetanou promíchanou s nastrouhaným sýrem. Vložte do předehřáté trouby na 200 °C a zapékejte, dokud povrch nezezlátne. Podávejte posypané petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 35x zapečené těstoviny: Nostalgie v moderním kabátu(35 receptů)
- Podzimní zelenina, která nikoho nenechá chladným(16 receptů)
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(116 receptů)