Zelné flíčky s houbami

Zelné flíčky s houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 (33)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2269 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 209 g
Tuky 104 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Bezmasá varianta legendárních šunkofleků

Suroviny

sušené houby 1 hrst
těstoviny 300 g
fleky,flíčky apod.
sádlo 2 PL
či olej na vymazání
cibule 1 ks
najemno
zelí bílé 1 kg
hlávkové
kmín 1 ČL
mletý
sůl
a pepř mletý
smetana 50 ml
33%
sýr ementál 100 g
nahrubo
petrželka
nasekaná k podávání
1 Houby zalijte vodou, nechte hodinu nabobtnat a pak je asi 15 minut povařte a slijte. Těstoviny uvařte podle návodu, sceďte a promíchejte se lžící sádla nebo oleje.

2 Zelí nakrájete na asi 1cm proužky, překrájejte na čtverečky, přelijte v cedníku vroucí vodou a nechte okapat. Potom na zbylém sádle osmahněte dorůžova cibuli, přidejte zelí, kmín, sůl a pepř a duste asi 10 minut; podle potřeby přilijte vodu. Nakonec vmíchejte houby.

3 Flíčky promíchejte se zelím, přendejte do sádlem vymazané zapékací mísy a přelijte smetanou promíchanou s nastrouhaným sýrem. Vložte do předehřáté trouby na 200 °C a zapékejte, dokud povrch nezezlátne. Podávejte posypané petrželkou.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit