Zelné flíčky s houbami

Zelné flíčky s houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 (33)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2269 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 209 g
Tuky 104 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Bezmasá varianta legendárních šunkofleků

Suroviny

sušené houby 1 hrst
těstoviny 300 g
fleky,flíčky apod.
sádlo 2 PL
či olej na vymazání
cibule 1 ks
najemno
zelí bílé 1 kg
hlávkové
kmín 1 ČL
mletý
sůl
a pepř mletý
smetana 50 ml
33%
sýr ementál 100 g
nahrubo
petrželka
nasekaná k podávání
1 Houby zalijte vodou, nechte hodinu nabobtnat a pak je asi 15 minut povařte a slijte. Těstoviny uvařte podle návodu, sceďte a promíchejte se lžící sádla nebo oleje.

2 Zelí nakrájete na asi 1cm proužky, překrájejte na čtverečky, přelijte v cedníku vroucí vodou a nechte okapat. Potom na zbylém sádle osmahněte dorůžova cibuli, přidejte zelí, kmín, sůl a pepř a duste asi 10 minut; podle potřeby přilijte vodu. Nakonec vmíchejte houby.

3 Flíčky promíchejte se zelím, přendejte do sádlem vymazané zapékací mísy a přelijte smetanou promíchanou s nastrouhaným sýrem. Vložte do předehřáté trouby na 200 °C a zapékejte, dokud povrch nezezlátne. Podávejte posypané petrželkou.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit