0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí těstoviny se špenátem a šalvějovým máslem

Domácí těstoviny se špenátem a šalvějovým máslem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1002 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 146 g
Tuky 26 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka 200 g
vejce 2 ks
špenát
listový, mražený
máslo
sójové mléko
lze nahradit obyčejným
olivový olej bazalkový
sůl
česnek
šalvěj
parmazán

Postup

1

Z vajec a mouky připravím tuhé těsto, pokud je řídké přidám mouku, je-li potřeba naředím vodou. Nechám odpočinout ve folii nebo pod utěrkou v ledničce.

2

Do vody pod pařáček přidám trochu soli a rozdrcený česnek a nechám na něm rozmrazit špenát, který po vychladnutí vymačkám do sucha a nakrájím.

3

Z másla mouky a sojového mléka připravím bešamel - spíše hustější, který smíchám se špenátem, zakápnu bazalkovým olivovým olejem a dle potřeby dosolím. Finální směs by měla být více špenátová než bešamelová a hustá, abych s ní mohla plnit ravioli.

4

Nakrájím si lístky šalvěje a nechám prohřát v rozpuštěném másle

5

Vyndám odpočaté těsto z ledničky a vyválím na tenkou placku /ideální je použít strojek na těstoviny/, ze které vykrájím čtverečky o straně zhruba 5cm, které plním špenátem a přehýbám do trojúhelníčků, které na konci spojuji vodou a vidličkou.

6

Připravené těstoviny vhodím do vroucí osolené vody a několik minut vařím. Zcezené horké ravioli vmíchám do šalvějového másla, hezky naaranžuju na vyhřátý talíř a posypu parmezánem. Je možné udělat těstovin i víc, zamrazit a výbornou večeři potom vykouzlíte během několika minut :-)

Foto ilustračné, Zdroj: Pixabay.com

 
Autor: biscuittt

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit