0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí těstoviny se špenátem a šalvějovým máslem

Domácí těstoviny se špenátem a šalvějovým máslem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1002 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 146 g
Tuky 26 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka 200 g
vejce 2 ks
listový, mražený
máslo
sójové mléko
lze nahradit obyčejným
olivový olej bazalkový
sůl
česnek
šalvěj

Postup

1

Z vajec a mouky připravím tuhé těsto, pokud je řídké přidám mouku, je-li potřeba naředím vodou. Nechám odpočinout ve folii nebo pod utěrkou v ledničce.

2

Do vody pod pařáček přidám trochu soli a rozdrcený česnek a nechám na něm rozmrazit špenát, který po vychladnutí vymačkám do sucha a nakrájím.

3

Z másla mouky a sojového mléka připravím bešamel - spíše hustější, který smíchám se špenátem, zakápnu bazalkovým olivovým olejem a dle potřeby dosolím. Finální směs by měla být více špenátová než bešamelová a hustá, abych s ní mohla plnit ravioli.

4

Nakrájím si lístky šalvěje a nechám prohřát v rozpuštěném másle

5

Vyndám odpočaté těsto z ledničky a vyválím na tenkou placku /ideální je použít strojek na těstoviny/, ze které vykrájím čtverečky o straně zhruba 5cm, které plním špenátem a přehýbám do trojúhelníčků, které na konci spojuji vodou a vidličkou.

6

Připravené těstoviny vhodím do vroucí osolené vody a několik minut vařím. Zcezené horké ravioli vmíchám do šalvějového másla, hezky naaranžuju na vyhřátý talíř a posypu parmezánem. Je možné udělat těstovin i víc, zamrazit a výbornou večeři potom vykouzlíte během několika minut :-)

Foto ilustračné, Zdroj: Pixabay.com

 
Autor: biscuittt

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč