0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 204
Do hodiny Snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3182 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 324 g
Tuky 184 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asi na ně máte recept. My vám však nabízíme tu nejvybroušenější verzi!

Suroviny

vlašské ořechy 70 g
mleté
moučkový cukr 140 g
máslo 140 g
pokojové teploty
mouka pšeničná polohrubá 210 g
vejce 2 ks
malá
skořice 0.5 ČL
mletá
hřebíček
tlučený, na špičku lžičky
citronová kůra 1 ks
z 1/2 citronu

Postup

1

Všechny suroviny vsypte do misky a zpracujte ve vláčné těsto.

2

Nechte ho nejméně 6 hodin odpočinout v chladu, zabalené do potravinové fólie.

3

Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.

4

Do připravených formiček vtlačujte těsto, ale neplňte je až po okraj – nechte ve sladké hmotě malý důlek: při pečení tlapičky vyběhnou, a kdyby byly moc silné, nemusely by se úplně propéct.

5

Pečte zhruba 5–7 minut, okraj pracen má být zlatavý. Vyklopte za horka.

NĚCO NAVÍC
Klasické plechové formičky je před plněním lepší vymáznout máslem nebo olejem. Naopak silikonové formičky se vymazávat nemají – jen tak vynikne kresba.

Související články

Aby cukroví zůstalo křehké
  • Tipy a triky

Aby cukroví zůstalo křehké

Chcete upéci cukroví v časovém předstihu a bojíte se, že do Vánoc ztratí svou křehkost? Zkuste fígl s jablkem!   ...
Jak skladovat cukroví
  • Tipy a triky

Jak skladovat cukroví

Nevíte, kam uložit upečené cukroví, aby bylo na Štědrý den v té nejlepší kondici? Nechte si poradit od Kateřiny Fornůskové, šéfcukrářky hotelu Imperial.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici
  • Tipy redakce

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici

Vezměte pivo do kuchyně. Tato všestranná ingredience podpoří chuť pečeného masa a krásně se od něj odpíchne i sladký moučník. Víkend navíc přímo svádí k tomu, abychom si nějaký ten ‚kousek‘ dopřáli jen tak! ...
Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit