Asi na ně máte recept. My vám však nabízíme tu nejvybroušenější verzi!
Suroviny
vlašské ořechy
70
g
mleté
moučkový cukr
140
g
máslo
140
g
pokojové teploty
mouka pšeničná polohrubá
210
g
vejce
2
ks
malá
skořice
0.5
ČL
mletá
hřebíček
tlučený, na špičku lžičky
citronová kůra
1
ks
z 1/2 citronu
Postup
1
Všechny suroviny vsypte do misky a zpracujte ve vláčné těsto.
2
Nechte ho nejméně 6 hodin odpočinout v chladu, zabalené do potravinové fólie.
3
Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.
4
Do připravených formiček vtlačujte těsto, ale neplňte je až po okraj – nechte ve sladké hmotě malý důlek: při pečení tlapičky vyběhnou, a kdyby byly moc silné, nemusely by se úplně propéct.
5
Pečte zhruba 5–7 minut, okraj pracen má být zlatavý. Vyklopte za horka.
NĚCO NAVÍC
Klasické plechové formičky je před plněním lepší vymáznout máslem nebo olejem. Naopak silikonové formičky se vymazávat nemají – jen tak vynikne kresba.