Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8555 kcal
Bílkoviny 117 g
Cukr 793 g
Tuky 535 g
Vláknina 227 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Láska mnoha generací

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
máslo 450 g
moučkový cukr 140 g
ořechy 100 g
čerstvě mleté, možno vlašské i lískové
hřebíček 5 ks
čerstvě mleté
skořice 1 ČL
kakao 1 PL
holandského typu, na obarvení
moučkový cukr s vnilkovým cukrem naobal

Troubu předehřejte na 170 °C. Přísady zpracujte na pevné těsto a polovinu obarvěte kakaem. Nechte odpočinout několik hodin, nejlépe do druhého dne. Pak vytlačte do formiček. Pečte zhruba 5–7 minut, pracny by měly vyběhnout a okraj těch světlých zrůžovět. Po upečení vyklepněte a ještě teplé obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

PŘÍBĚH CUKROVÍ

„V naší cukrárně se každý rok snažím cukroví zpestřit nějakým novým druhem od mé babičky, která byla výbornou pekařkou a kuchařkou. Její pracny jsou ale stálice, každému se vždycky povedly,“ říká Valérie Eliášková z rodinné Cukrárna Moka ve Velešíně u Českého Krumlova. Dělá tam ty nejlepší větrníky, jaké jsme kdy v Apetitu ochutnali.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit