0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3 / 5. Počet hodnocení: 52
Do hodiny Velmi snadné Na zhruba 4 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8552 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 793 g
Tuky 535 g
Vláknina 222 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Láska mnoha generací

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
máslo 450 g
moučkový cukr 140 g
ořechy 100 g
čerstvě mleté, mohou být vlašské i lískové
hřebíček 5 ks
čerstvě mleté
skořice 1 ČL
mletá
kakao holandského typu 1 PL
na obarvení
moučkový cukr
smíchaný s vanilkovým cukrem na obalení
vanilkový cukr
smíchaný s moučkovým cukrem na obalení

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Přísady zpracujte na pevné těsto a polovinu obarvěte kakaem. Nechte odpočinout několik hodin, nejlépe do druhého dne. Pak vytlačte do formiček. Pečte zhruba 5–7 minut, pracny by měly vyběhnout a okraj těch světlých zrůžovět. Po upečení vyklepněte a ještě teplé obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

PŘÍBĚH CUKROVÍ
„V naší cukrárně se každý rok snažím cukroví zpestřit nějakým novým druhem od mé babičky, která byla výbornou pekařkou a kuchařkou. Její pracny jsou ale stálice, každému se vždycky povedly,“ říká Valérie Eliášková z rodinné Cukrárna Moka ve Velešíně u Českého Krumlova. Dělá tam ty nejlepší větrníky, jaké jsme kdy v Apetitu ochutnali.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit