Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dvoubarevné pracny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 82
Do hodiny Velmi snadné Na zhruba 4 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8552 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 793 g
Tuky 535 g
Vláknina 222 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pracny, to je vánoční klasika a láska mnoha generací! Správně by se měly uležet a lehce zvláčnět, pak se budou rozplývat na jazyku.

Související recepty

Suroviny

máslo 450 g
ořechy 100 g
čerstvě mleté, mohou být vlašské i lískové
čerstvě mleté
mletá
na obarvení
smíchaný s vanilkovým cukrem na obalení
smíchaný s moučkovým cukrem na obalení

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Přísady zpracujte na pevné těsto a polovinu obarvěte kakaem. Nechte odpočinout několik hodin, nejlépe do druhého dne. Pak vytlačte do formiček. Pečte zhruba 5–7 minut, pracny by měly vyběhnout a okraj těch světlých zrůžovět. Po upečení vyklepněte a ještě teplé obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

PŘÍBĚH CUKROVÍ
„V naší cukrárně se každý rok snažím cukroví zpestřit nějakým novým druhem od mé babičky, která byla výbornou pekařkou a kuchařkou. Její pracny jsou ale stálice, každému se vždycky povedly,“ říká Valérie Eliášková z rodinné Cukrárna Moka ve Velešíně u Českého Krumlova. Dělá tam ty nejlepší větrníky, jaké jsme kdy v Apetitu ochutnali.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...