Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dvoubarevné pracny

Láska mnoha generací

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
33 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na zhruba 4 plechy
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odpočinutí
PT7M
Pečení 0:07
Cukroví Česká

Ingredience

    • 500 g hladké mouky
    • 450 g másla
    • 140 g moučkového cukru
    • 100 g čerstvě mletých ořechů, mohou být vlašské i lískové
    • 5 hřebíčků, čerstvě mletých
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1 lžíce kakaa holandského typu na obarvení
    • moučkový cukr s vanilkovým cukrem na obalení

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 170 °C. Přísady zpracujte na pevné těsto a polovinu obarvěte kakaem. Nechte odpočinout několik hodin, nejlépe do druhého dne. Pak vytlačte do formiček. Pečte zhruba 5–7 minut, pracny by měly vyběhnout a okraj těch světlých zrůžovět. Po upečení vyklepněte a ještě teplé obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

PŘÍBĚH CUKROVÍ

„V naší cukrárně se každý rok snažím cukroví zpestřit nějakým novým druhem od mé babičky, která byla výbornou pekařkou a kuchařkou. Její pracny jsou ale stálice, každému se vždycky povedly,“ říká Valérie Eliášková z rodinné Cukrárna Moka ve Velešíně u Českého Krumlova. Dělá tam ty nejlepší větrníky, jaké jsme kdy v Apetitu ochutnali.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linecká kolečka

Florentinské cukroví

Čokoládové dortíčky

Karamelové košíčky

Babiččiny trojhránky

Makovo-kokosový šnek a kuličky

7 druhů cukroví podle cukrářů

40x vánoční cukroví

Přidat komentář