Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Florentinská pizza

Potřebujete šest surovin (a nic víc). Zajímavé zpestření pro vegetariány.

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Italská

Ingredience

    • 1 hotovou placku na pizzu
    • 6 lžic hotové omáčky na pizzu
    • 175 g propláchnutých  špenátových lístků (případně mražených)
    • 4 lžíce sterilovaných hub, nakrájených na plátky
    • 50 g jemně strouhaného parmazánu
    • 4 středně velká vejce
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Pizzovou placku dejte na plech a potřete ji omáčkou.

2. omytý špenát vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby, přetáhněte nádobu fólií a tu na několika místech propíchněte. Zahřívejte dvě minuty na nejvyšší výkon. Nepoužíváte-li mikrovlnku, poduste špenát dvě minuty na pánvičce pod pokličkou (nepodlévejte, stačí voda, která zůstala na lístcích při oplachování).

3. nechte okapat špenát a spolu s houbami ho rozestřete na pizzu. Osolte, opepřete, posypte polovinou parmazánu a deset minut pečte.

4. plech s pizzou opatrně vyndejte z trouby. Spodkem lžíce vytlačte ve špenátu čtyři důlky a opatrně do nich vyklepněte vejce. Posypte zbytkem sýra a dopékejte ještě šest až osm minut, aby se vejce usadila a bílek ztuhl.

Kouzelná přísada:
Pravá italská omáčka na pizzu vzniká dlouhým vařením loupaných rajčat, různé zeleniny a bylinek. Rychlou náhradou jsou omáčky konzervované, které poslouží jak na pizzu, tak k těstovinám, a dokážou po italsku oživit i klasické české omáčky. Tomatová omáčka Burkhardt, 500 ml za 39 Kč.

 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář