Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřová žebírka

Popis receptu: 
Vepřová žebírka
Autor: Martin V
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    800 g vepřových žeber (po uvaření zůstane asi 500–600 g),
    2 bobkové listy,
    5 kuliček nového koření,
    5 celých černých pepřů,
    0,5 dl černého piva,
    0,25 dl stolního oleje,
    2 stroužky česneku,
    1 čajovou lžičku koření country mix,
    půl čajové lžičky mletého chilli,
    2 polévkové lžíce (50 g) medu
    sůl

Příprava jídla

Opláchnutá žebra vložte do hrnce, přidejte bobkový list, nové koření a černý pepř a v mírně osolené vodě na mírném ohni (aby voda neklokotala) vařte asi hodinu a půl. Když je maso měkké, tak ho vyndejte, z vývaru můžete případně připravit polévku.
Marinádu připravíte smícháním všech zbývajících surovin, tedy piva, oleje, prolisovaného česneku, koření, medu a špetky soli. Při tomto množství chilli žebra nebudou ani ostrá, takže se nemusíte bát dát je pak dětem.
Jednotlivé uvařené kousky masa ze všech stran pomažte marinádou a naskládejte do pekáčku. Ten pak vložte do trouby a při teplotě 180 stupňů pečte ještě asi 10–12 minut.
Hotová žebra podávejte s křenem a hořčicí, případně jinou omáčkou vhodnou ke grilovanému masu. Jako příloha se nejlépe hodí česneková bageta nebo chléb.
REKLAMA

Přidat komentář