Koule z mletého masa připravené na pánvi jsou rychle hotové, dokřupava opečené a oproti úpravě v troubě šťavnatější, i když samozřejmě méně dietní.
Suroviny
Na masové koule
mleté maso (mix hovězího a vepřového)
500
g
mouka kukuřičná
6
PL
hrubá, 4–6 lžic (podle potřeby)
vejce
2
ks
jarní cibulka
2
ks
nasekaná
koriandr mletý
½
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
rostlinný olej
2
PL
na opékání
1 konzerva
čedar
200
g
nastrouhaný nahrubo
cibule bílá
1
ks
na kostičky
koriandr čerstvý
1
svazek
lístky otrhané a nakrájené
limeta
2
ks
z 1 vymačkaná šťáva + z 1 klínky k podávání
tortilla
1
bal
malé tortilly (pšeničné nebo kukuřičné)
ledový salát
½
ks
nakrájený
k podávání
chilli paprička
1
ks
nasekaná, k podávání
Postup
1
V míse smíchejte přísady na masové koule, propracujte a navlhčenýma rukama vytvarujte kuličky o velikosti ořechu.
2
Opékejte je na pánvi na oleji ze všech stran dozlatova. Před koncem podlijte rajčaty, posypte sýrem a nechte odvařit tekutinu a sýr rozpustit.
3
Cibuli promíchejte s koriandrem a limetovou šťávou. Tortilly nahřejte, dejte do nich masové koule s omáčkou, posypte ledovým salátem, cibulkou s koriandrem a zakápněte zakysanou smetanou. Ozdobte chilli papričkou.