0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mexické koule s rajčatovou omáčkou a sýrem

Mexické koule s rajčatovou omáčkou a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mexické koule s rajčatovou omáčkou a sýrem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3602 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 186 g
Tuky 219 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koule z mletého masa připravené na pánvi jsou rychle hotové, dokřupava opečené a oproti úpravě v troubě šťavnatější, i když samozřejmě méně dietní.

Suroviny

Na masové koule
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
mouka kukuřičná 6 PL
hrubá, 4–6 lžic (podle potřeby)
vejce 2 ks
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
koriandr mletý 0.5 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
rostlinný olej 2 PL
na opékání
konzervovaná rajčata drcená 400 g
1 konzerva
čedar 200 g
nastrouhaný nahrubo
cibule bílá 1 ks
na kostičky
koriandr 1 svazek
lístky otrhané a nakrájené
limeta 2 ks
z 1 vymačkaná šťáva + z 1 klínky k podávání
tortilla 1 bal
malé tortilly (pšeničné nebo kukuřičné)
ledový salát 0.5 ks
nakrájený
zakysaná smetana
k podávání
chilli paprička 1 ks
nasekaná, k podávání

Postup

1

V míse smíchejte přísady na masové koule, propracujte a navlhčenýma rukama vytvarujte kuličky o velikosti ořechu.

2

Opékejte je na pánvi na oleji ze všech stran dozlatova. Před koncem podlijte rajčaty, posypte sýrem a nechte odvařit tekutinu a sýr rozpustit.

3

Cibuli promíchejte s koriandrem a limetovou šťávou. Tortilly nahřejte, dejte do nich masové koule s omáčkou, posypte ledovým salátem, cibulkou s koriandrem a zakápněte zakysanou smetanou. Ozdobte chilli papričkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit