Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Mexické koule s rajčatovou omáčkou a sýrem

Mexické koule s rajčatovou omáčkou a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mexické koule s rajčatovou omáčkou a sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 (3)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3602 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 186 g
Tuky 219 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koule z mletého masa připravené na pánvi jsou rychle hotové, dokřupava opečené a oproti úpravě v troubě šťavnatější, i když samozřejmě méně dietní.

Suroviny

Na masové koule
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
mouka kukuřičná 6 PL
hrubá, 4–6 lžic (podle potřeby)
vejce 2 ks
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
koriandr mletý 0.5 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
rostlinný olej 2 PL
na opékání
konzervovaná rajčata drcená 400 g
1 konzerva
čedar 200 g
nastrouhaný nahrubo
cibule bílá 1 ks
na kostičky
koriandr 1 svazek
lístky otrhané a nakrájené
limeta 2 ks
z 1 vymačkaná šťáva + z 1 klínky k podávání
tortilla 1 bal
malé tortilly (pšeničné nebo kukuřičné)
ledový salát 0.5 ks
nakrájený
zakysaná smetana
k podávání
chilli paprička 1 ks
nasekaná, k podávání

Postup

1

V míse smíchejte přísady na masové koule, propracujte a navlhčenýma rukama vytvarujte kuličky o velikosti ořechu.

2

Opékejte je na pánvi na oleji ze všech stran dozlatova. Před koncem podlijte rajčaty, posypte sýrem a nechte odvařit tekutinu a sýr rozpustit.

3

Cibuli promíchejte s koriandrem a limetovou šťávou. Tortilly nahřejte, dejte do nich masové koule s omáčkou, posypte ledovým salátem, cibulkou s koriandrem a zakápněte zakysanou smetanou. Ozdobte chilli papričkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit