0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné Na 2 menší nebo 1 velkou sklenici

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1551 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 288 g
Tuky 27 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika všech klasik! Při ladění receptu jsme se ale v redakci shodli, že klasičtí utopenci mají jedinou chybu a tou je nadměrná velikost, tak jsme pro vás připravili elegantní řešení v podobě špízků.

Suroviny

paprika kapie 1 ks
zbavená semínek a na větší kostičky
2 ks
telecí párek oloupané a nakrájené na silnější kolečka
cibule 3 ks
menší, nakrájené na kolečka
zelí kysané PL
okapaného
chilli paprička 2 ks
podélně rozpůlené (lze vynechat nebo zredukovat množství)
chilli paprička 2 ks
podélně rozpůlené (lze vynechat nebo zredukovat množství)
NA NÁLEV
voda 400 ml
250 ml
kvasný lihový ocet
sůl 2 ČL
krupicový cukr 4 PL
nové koření 8 kuliček
pepř barevný 8 kuliček
bobkový list 2 ks

1 Suroviny na nálev svařte, aby se cukr dokonale rozpustil, a nechte vychladnout.

2 Na párátka nebo rozlámané a zaostřené špejle napichujte špízky: Začněte paprikou, která je pevná a udrží špízky pohromadě. Potom přidejte plátek párku, cibuli, trochu zelí, plátek párku a zakončete zase paprikou. Špízky nakonec stiskněte, aby pěkně držely pohromadě a nerozpadaly se. Potom je opatrně naskládejte do sklenic, proložte chilli papričkami, chcete-li, a zalijte vychladlým nálevem.

3 Uložte do chladu, počkejte 3 dny a můžete ochutnat. Takhle naložené špízky vydrží v lednici až dva týdny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit