Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Utopené špízky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné Na 2 menší nebo 1 velkou sklenici

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2225 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 301 g
Tuky 87 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika všech klasik! Při ladění receptu jsme se ale v redakci shodli, že klasičtí utopenci mají jedinou chybu a tou je nadměrná velikost, tak jsme pro vás připravili elegantní řešení v podobě špízků.

Suroviny

zbavená semínek a na větší kostičky
telecí, oloupané a nakrájené na silnější kolečka
menší, nakrájené na kolečka
zelí kysané
pár lžic, okapaného
červené, podélně rozpůlené (lze vynechat nebo zredukovat množství)
zelené, podélně rozpůlené (lze vynechat nebo zredukovat množství)
NA NÁLEV
voda 400 ml
ocet 275 ml
kvasný lihový
sůl 2 ČL
nové koření 8 kuliček
pepř barevný 8 kuliček

1 Suroviny na nálev svařte, aby se cukr dokonale rozpustil, a nechte vychladnout.

2 Na párátka nebo rozlámané a zaostřené špejle napichujte špízky: Začněte paprikou, která je pevná a udrží špízky pohromadě. Potom přidejte plátek párku, cibuli, trochu zelí, plátek párku a zakončete zase paprikou. Špízky nakonec stiskněte, aby pěkně držely pohromadě a nerozpadaly se. Potom je opatrně naskládejte do sklenic, proložte chilli papričkami, chcete-li, a zalijte vychladlým nálevem.

3 Uložte do chladu, počkejte 3 dny a můžete ochutnat. Takhle naložené špízky vydrží v lednici až dva týdny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč