
Utopené špízky
Klasika všech klasik! Při ladění receptu jsme se ale v redakci shodli, že klasičtí utopenci mají jedinou chybu a tou je nadměrná velikost, tak jsme pro vás připravili elegantní řešení v podobě špízků.
Ingredience
- 1 červená kapie, zbavená semínek a na větší kostičky
- 2 telecí párky, oloupané a nakrájené na silnější kolečka
- 3 menší cibule, nakrájené na kolečka
- pár lžic kysaného zelí, okapaného
- 2 červené a 2 zelené chilli papričky, podélně rozpůlené (lze vynechat nebo zredukovat množství)
- 400 ml vody
- 250–300 ml kvasného lihového octa
- 2 lžičky soli
- 4 lžíce krupicového cukru
- po 8 kuličkách nového koření a barevného pepře
- 2 bobkové listy
NA NÁLEV
Příprava jídla
1 Suroviny na nálev svařte, aby se cukr dokonale rozpustil, a nechte vychladnout.
2 Na párátka nebo rozlámané a zaostřené špejle napichujte špízky: Začněte paprikou, která je pevná a udrží špízky pohromadě. Potom přidejte plátek párku, cibuli, trochu zelí, plátek párku a zakončete zase paprikou. Špízky nakonec stiskněte, aby pěkně držely pohromadě a nerozpadaly se. Potom je opatrně naskládejte do sklenic, proložte chilli papričkami, chcete-li, a zalijte vychladlým nálevem.
3 Uložte do chladu, počkejte 3 dny a můžete ochutnat. Takhle naložené špízky vydrží v lednici až dva týdny.
Přidat komentář