Klasika všech klasik! Při ladění receptu jsme se ale v redakci shodli, že klasičtí utopenci mají jedinou chybu a tou je nadměrná velikost, tak jsme pro vás připravili elegantní řešení v podobě špízků.
Suroviny
1 Suroviny na nálev svařte, aby se cukr dokonale rozpustil, a nechte vychladnout.
2 Na párátka nebo rozlámané a zaostřené špejle napichujte špízky: Začněte paprikou, která je pevná a udrží špízky pohromadě. Potom přidejte plátek párku, cibuli, trochu zelí, plátek párku a zakončete zase paprikou. Špízky nakonec stiskněte, aby pěkně držely pohromadě a nerozpadaly se. Potom je opatrně naskládejte do sklenic, proložte chilli papričkami, chcete-li, a zalijte vychladlým nálevem.
3 Uložte do chladu, počkejte 3 dny a můžete ochutnat. Takhle naložené špízky vydrží v lednici až dva týdny.