Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Utopené špízky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné Na 2 menší nebo 1 velkou sklenici

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2225 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 301 g
Tuky 87 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika všech klasik! Při ladění receptu jsme se ale v redakci shodli, že klasičtí utopenci mají jedinou chybu a tou je nadměrná velikost, tak jsme pro vás připravili elegantní řešení v podobě špízků.

Suroviny

zbavená semínek a na větší kostičky
telecí, oloupané a nakrájené na silnější kolečka
menší, nakrájené na kolečka
zelí kysané
pár lžic, okapaného
červené, podélně rozpůlené (lze vynechat nebo zredukovat množství)
zelené, podélně rozpůlené (lze vynechat nebo zredukovat množství)
NA NÁLEV
voda 400 ml
ocet 275 ml
kvasný lihový
sůl 2 ČL
nové koření 8 kuliček
pepř barevný 8 kuliček

Postup

1

Suroviny na nálev svařte, aby se cukr dokonale rozpustil, a nechte vychladnout.

2

Na párátka nebo rozlámané a zaostřené špejle napichujte špízky: Začněte paprikou, která je pevná a udrží špízky pohromadě. Potom přidejte plátek párku, cibuli, trochu zelí, plátek párku a zakončete zase paprikou. Špízky nakonec stiskněte, aby pěkně držely pohromadě a nerozpadaly se. Potom je opatrně naskládejte do sklenic, proložte chilli papričkami, chcete-li, a zalijte vychladlým nálevem.

3

Uložte do chladu, počkejte 3 dny a můžete ochutnat. Takhle naložené špízky vydrží v lednici až dva týdny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...