Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pórková polévka

„Recept na tuhle polévku jsem se naučila v Itálii. Chutná celé naší rodině, a tak ji vaříme velmi často,“ napsala nám čtenářka Pavla Kolková z Ostravy-Zábřehu.

Vydání: 2012/4
Autor:
Hodnocení:
164 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Italská

Ingredience

    • 1 větší pórek
    • 1 lžíce másla
    • 1–2 lžíce krupice či krupičky
    • 1 l zeleninového vývaru nebo vody
    • 1 vejce
    • 2–3 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
    • sůl

Příprava jídla

Pórek nakrájejte na kolečka, propláchněte a důkladně osušte. Pak ho krátce opečte na másle. Přidejte krupici a za stálého míchání krátce osmahněte. Přilijte zeleninový vývar a 15–20 minut nechte vařit. Pozor, aby vám polévka z hrnce neutekla.

V misce si rozmíchejte vejce s parmazánem a 1–2 lžíce studené vody. Polévku odstavte z plamene a vmíchejte do ní vaječno-sýrovou směs.

Podle chuti dosolte a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bílá polévka s vajíčkem

Brokolicová polévka s kozím sýrem a krutony

Celerová krémová polévka se slaninou

Drožďová polévka s vločkami

Jarní hrášková polévka

Polévka s citronem a vejci

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jednoducha, rychla a moc dobra polevka, varime pravidelne. :)
Obrazek uzivatele
Krupici jsem v italském duchu nahradila krupicí kukuřičnou (polentou). Je výborná!

Přidat komentář