Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pórková polévka s pastinákem
Pórková polévka s pastinákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pórková polévka s pastinákem

4.2/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1439 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 207 g
Tuky 14 g
Vláknina 81 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle hustá zeleninová polévka s červenou čočkou přijde k chuti jak k obědu, tak k večeři. Dejte si ji s tmavým chlebem.

Suroviny

pórek 500 g
petržel 2 ks
olivový olej 1 PL
a 1 lžíce másla
vývar zeleninový 1 l
může být z kostky, či voda
petrželka 1 svazku
sůl
pepř
mletý

Postup

1

Pórek podélně rozkrojte, dobře propláchněte a nakrájejte napříč na jemné plátky. Pastináky a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky. Ve větším hrnci zahřejte olej a máslo a postupně na něm opečte kořenovou zeleninu a pórek (hrst si nechte stranou). Zalijte vývarem a povařte pět až deset minut.

2

Přidejte červenou čočku, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, sůl a pepř a vařte dalších 8 minut. Dochuťte a na talířích posypte nasekanou petrželkou a zbylým pórkem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Komentáře

23.11.2019 16:03

Moc dobrá polévka. Na recept mě upozornila dcera a musela jsem jí dát za pravdu, že je chutná. Zařadila jsem ji mezi oblíbené a vařím pravidelně.

05.04.2015 11:50

Uvařil jsem s malou úpravou receptu - bez červené čočky a místo hladko-listé petržele použil libeček, a také přidal trochu drceného kmínu. Velmi dobré.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...