Tahle hustá zeleninová polévka s červenou čočkou přijde k chuti jak k obědu, tak k večeři. Dejte si ji s tmavým chlebem.
Suroviny
pórek
500
g
pastinák
400
g
petržel
2
ks
olivový olej
1
PL
a 1 lžíce másla
vývar zeleninový
1
l
může být z kostky, či voda
čočka červená
150
g
petrželka
1
svazku
sůl
pepř
mletý
muškátový oříšek
1 Pórek podélně rozkrojte, dobře propláchněte a nakrájejte napříč na jemné plátky. Pastináky a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky. Ve větším hrnci zahřejte olej a máslo a postupně na něm opečte kořenovou zeleninu a pórek (hrst si nechte stranou). Zalijte vývarem a povařte pět až deset minut.
2 Přidejte červenou čočku, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, sůl a pepř a vařte dalších 8 minut. Dochuťte a na talířích posypte nasekanou petrželkou a zbylým pórkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na září(4 recepty)
- 13 skvělých receptů s pastinákem(13 receptů)
Komentáře
Roman Ba
05.04.2015 11:50
Uvařil jsem s malou úpravou
Uvařil jsem s malou úpravou receptu - bez červené čočky a místo hladko-listé petržele použil libeček, a také přidal trochu drceného kmínu. Velmi dobré.
Jindra Balarinová
23.11.2019 16:03
Moc dobrá polévka. Na recept
Moc dobrá polévka. Na recept mě upozornila dcera a musela jsem jí dát za pravdu, že je chutná. Zařadila jsem ji mezi oblíbené a vařím pravidelně.