Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

cizrna 2
namočená
jarní cibulka 1
zelená část, nasekaná
petrželka 1
nasekaná
česnek 4
nasekaný
římský kmín 1 PL
mletý, ne obyčejný
sůl 2
pepř 1
chilli sušené špetka
olej
na smažení

Cizrnu namočíme přes noc, aby byla měkká ke konzumaci, ale stále křupavá. Slijeme vodu a cizrnu rozmixujeme. Do mixéru poté přidáme nasekanou cibulku, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření a dáme na 20 minut do lednice. Tvarujeme kuličky a důkladně je mačkáme, aby držely pohromadě. Smažíme ve velké vrstvě oleje na středním plameni dozlatova. Podáváme v pita chlebu, tortille, arabském chlebu s cous cous salátem nebo jen s bramborami, zeleninou a sojanézou nebo bílým jogurtem.

Obchod Apetit