Hodí se k minutce i k dušenému masu s omáčkou. Dobře ho doplní vařené brambory nebo rýže.
Suroviny
pórek
6
ks
očištěný,nakrájený na 5cm kousky (nebo i menší)
mascarpone
250
g
sýr s modrou plísní
50
g
sůl
pepř mletý
strouhanka
hrst
(rozmixovaného toustového chleba)
parmazán
2
PL
strouhaný
citron
1
ks
strouhaná kůra
saturejka
1
PL
nasekaná nebo tymiánové lístky
Postup
1
1 Troubu předehřejte na 190 ºC. Pórek vařte na páře 10 minut doměkka, pak ho propláchněte studenou vodou, osušte a rozložte do zapékací formy.
2 Nastrouhejte sýr s modrou plísní a prošlehejte ho na krém s mascarpone a 1-2 lžícemi vody z vaření pórku. Sýrový krém opepřete a nalijte na pórek.
3 Promíchejte strouhanku, parmazán, citronovou kůru a saturejku či tymián. Směsí posypte pórek s omáčkou a pečte 15-20 minut dozlatova.
NĚCO NAVÍC
I poslední zbytky nečistot dokonale vymyjete při proplachování uvařeného pórku.