Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémový pórek s citronovou strouhankou

Krémový pórek s citronovou strouhankou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1506 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 57 g
Tuky 123 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hodí se k minutce i k dušenému masu s omáčkou. Dobře ho doplní vařené brambory nebo rýže.

Suroviny

pórek 6 ks
očištěný,nakrájený na 5cm kousky (nebo i menší)
sůl
pepř mletý
strouhanka hrst
(rozmixovaného toustového chleba)
strouhaný
strouhaná kůra
saturejka 1 PL
nasekaná nebo tymiánové lístky

Postup

1

1 Troubu předehřejte na 190 ºC. Pórek vařte na páře 10 minut doměkka, pak ho propláchněte studenou vodou, osušte a rozložte do zapékací formy.

2 Nastrouhejte sýr s modrou plísní a prošlehejte ho na krém s mascarpone a 1-2 lžícemi vody z vaření pórku. Sýrový krém opepřete a nalijte na pórek.

3 Promíchejte strouhanku, parmazán, citronovou kůru a saturejku či tymián. Směsí posypte pórek s omáčkou a pečte 15-20 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
I poslední zbytky nečistot dokonale vymyjete při proplachování uvařeného pórku.

Apetit magazín