Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky

Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky

4/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 699 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 52 g
Tuky 39 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle lehkou dobrotu doplňte nejlépe francouzským toustem s vejcem a sýrem!

Související recepty

Suroviny

rajčata cherry 250 g
rozpůlená
balzamikový ocet 1 PL
bazalka 1 PL
lístky
ricotta 300 g
jemný tvarohový sýr
sůl mořská
pepř
černý, čerstvě namletý

Postup

1

Na velkém plameni rozehřejte nepřilnavou pánev, vsypte do ní rajčátka a opékejte je asi tři minuty, aby získala zlatavou barvu. Pak je posypte cukrem, zastříkněte balzamikovým octem a opékejte ještě dvě až tři minuty, až budou rajčátka měkká a lepivá. Navršte je na ricottu, osolte, opepřete a servírujte s opečenými tousty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...