Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky

Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 689 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 50 g
Tuky 39 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tuhle lehkou dobrotu doplňte nejlépe francouzským toustem s vejcem a sýrem!

Suroviny

rajčata cherry 250 g
rozpůlená
krupicový cukr 3 ČL
ocet 1 PL
balzamiko
bazalka 1 PL
lístky
sýr ricotta 300 g
jemný tvarohový sýr
sůl mořská
pepř
černý, čerstvě namletý

Na velkém plameni rozehřejte nepřilnavou pánev, vsypte do ní rajčátka a opékejte je asi tři minuty, aby získala zlatavou barvu. Pak je posypte cukrem, zastříkněte balzamikovým octem a opékejte ještě dvě až tři minuty, až budou rajčátka měkká a lepivá. Navršte je na ricottu, osolte, opepřete a servírujte s opečenými tousty.

Francouzský toust s vejcem a sýrem

Více

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit