Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé sýrové jalapeños

Křupavé sýrové jalapeños

4.2/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1878 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 221 g
Tuky 88 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené sýrové jalapeños místo obvyklejších smažených jsou jednodušší na přípravu a jsou i lépe stravitelné. Chutnají ale přímo skvěle – ostrá paprička v kontrastu s jemnou náplní, která uhasí plameny v ústech… Než sáhnete po další!

Suroviny

zelené, jalapeño
čerstvý smetanový sýr s česnekovo-bylinkovou příchutí
strouhaný
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej 1 PL
strouhanka panko 7 PL
na každou papričku asi 2 lžičky

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C. Papričky podélně rozpulte a vyřízněte žebra se semínky, stopky ponechte. (Je lepší si na to vzít gumové rukavice, aby vás nepálila kůže.)

2

Utřete smetanový sýr, čedar, mléko, citronovou šťávu a hořčici a směsí naplňte poloviny papriček.

3

Olivovým olejem navlhčete strouhanku a rozdělte ji na papričky. (Nyní můžete zakryté v chladu uchovat až 24 hodin.)

4

Papričky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do rozehřáté trouby na 40 minut doměkka a dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...