Křupavé sýrové jalapeños

Křupavé sýrové jalapeños

4.1 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1878 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 221 g
Tuky 88 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené sýrové jalapeños místo obvyklejších smažených jsou jednodušší na přípravu a jsou i lépe stravitelné. Chutnají ale přímo skvěle – ostrá paprička v kontrastu s jemnou náplní, která uhasí plameny v ústech… Než sáhnete po další!

Suroviny

chilli paprička 10 ks
zelené, jalapeño
krémový sýr 125 g
čerstvý smetanový sýr s česnekovo-bylinkovou příchutí
čedar 50 g
strouhaný
mléko 2 PL
citronová štáva 2 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej 1 PL
strouhanka panko 7 PL
na každou papričku asi 2 lžičky

1 Troubu předehřejte na 190 °C. Papričky podélně rozpulte a vyřízněte žebra se semínky, stopky ponechte. (Je lepší si na to vzít gumové rukavice, aby vás nepálila kůže.)

2 Utřete smetanový sýr, čedar, mléko, citronovou šťávu a hořčici a směsí naplňte poloviny papriček.

3 Olivovým olejem navlhčete strouhanku a rozdělte ji na papričky. (Nyní můžete zakryté v chladu uchovat až 24 hodin.) Papričky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do rozehřáté trouby na 40 minut doměkka a dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit