Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé sýrové jalapeños

Křupavé sýrové jalapeños

4.2/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1878 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 221 g
Tuky 88 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené sýrové jalapeños místo obvyklejších smažených jsou jednodušší na přípravu a jsou i lépe stravitelné. Chutnají ale přímo skvěle – ostrá paprička v kontrastu s jemnou náplní, která uhasí plameny v ústech… Než sáhnete po další!

Suroviny

zelené, jalapeño
čerstvý smetanový sýr s česnekovo-bylinkovou příchutí
strouhaný
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej 1 PL
strouhanka panko 7 PL
na každou papričku asi 2 lžičky

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C. Papričky podélně rozpulte a vyřízněte žebra se semínky, stopky ponechte. (Je lepší si na to vzít gumové rukavice, aby vás nepálila kůže.)

2

Utřete smetanový sýr, čedar, mléko, citronovou šťávu a hořčici a směsí naplňte poloviny papriček.

3

Olivovým olejem navlhčete strouhanku a rozdělte ji na papričky. (Nyní můžete zakryté v chladu uchovat až 24 hodin.)

4

Papričky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do rozehřáté trouby na 40 minut doměkka a dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...