Suroviny
cizrna
2
namočená
jarní cibulka
1
zelená část, nasekaná
petrželka
1
nasekaná
česnek
4
nasekaný
římský kmín
1
PL
mletý
sůl
2
pepř
1
chilli sušené
špetka
olej
na smažení
Postup
1
Cizrnu namočte přes noc, aby byla měkká ke konzumaci, ale stále křupavá.
2
Slijte vodu a cizrnu rozmixujte. Do mixéru poté přidejte nasekanou cibulku, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujeme.
3
Přendejte do mísy, osolte, přidejte koření a uložte na 20 minut do lednice.
4
Z vychladlé hmoty tvarujte kuličky a důkladně je mačkejte, aby držely pohromadě. Smažte ve vrstvě oleje na středním plameni dozlatova.
5
Podávejte v pita chlebu, tortille, arabském chlebu s kuskusovým salátem nebo s bramborami, zeleninou a sojanézou či bílým jogurtem.