Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Čokoládové Cookies

Popis receptu: 
Recept na čokoládové cookies z těch správných ingrediencí. Cookies jsou křupavé, velmi dobré a chutnají podobně jako ty z Marks & Spencer.
Autor: Eva Vondrková
Hodnocení:
43 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    500 g pšeničné hladké mouky 
1¼ lžičky sody na pečení
 1½ lžičky prášku do pečiva
 1½ lžičky mořské soli
 250 g másla 500 g třtinového cukru tmavého 2 vejce
 Balíček vanilkového cukru
 200 g hořkosladké čokolády (hořká Orion) 100 g pekanový ořechů mořská sůl na posypání

Příprava jídla

1. Prosejte do mísy mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl. Čokoládu a ořechy si nasekejte na přibližně 0,5cm kousky. 
2. Ručním mixérem mixujte máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do jemného krému/těsta, přibližně 5–10 minut. Krystalky cukru budou stále znát, pouze se směs stane nadýchanější a krémovější. 
 3. Přidejte jedno vejce a stále mixujte, další přijde na řadu, až když se první plně spojilo s krémem. Snižte výkon mixéru na minimum a krátce vmíchejte suchou moučnou směs do krému jen tak, aby se vše propojilo. Ručně vpracujte čokoládu a ořechy. 4.Plech si vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou a klaďte na něj kopečky z těsta, přičemž dodržujte větší rozestupy. Doporučuji kopečky ve velikosti golfových míčků, z kterých upečete sušenky velké jako na obrázku. Posypte každou pár zrnky soli a pečte 18–20 minut do světlezlata při 180 stupních. Upečené nechte vychladnout na mřížce. Možná budou nejprve křehké, tak je přetáhněte i s pečicím papírem.
REKLAMA

Přidat komentář