Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čedarové sušenky s mákem
Čedarové sušenky s mákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čedarové sušenky s mákem

3.9/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné Na cca 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2054 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 117 g
Tuky 142 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čedarových sušenek není nikdy dost! Tyhle jsou skvělé na posezení s přáteli u vína i jako doplněk k polévkám.

Suroviny

máslo 100 g
vychlazené a nakrájené na kostičky
čedar 130 g
nebarvený, nastrouhaný najemno
hořčice mletá 2 ČL
voda 1 PL
mák celý 2 PL

Postup

1

V robotu s pádlem promíchejte mouku, máslo, sýr, mleté hořčičné semínko a vodu při nízkých otáčkách do hladkého těsta. Vytvarujte z něj zhruba 20cm dlouhý váleček. Na arch pečicího papíru rozprostřete mák. Vyválejte a obalte v něm váleček ze všech stran (podle potřeby přidejte další mák), pak těsto pevně zabalte do pečicího papíru, zakruťte okraje a dejte chladit na 20 minut.

2

Mezitím předehřejte troubu na 180°C a plech(y) vyložte pečicím papírem.

3

Vychlazený váleček z těsta nakrájejte na 0,5cm plátky a položte je v jedné vrstvě na připravený plech či plechy tak, aby mezi nimi byly mírné rozestupy. 

4

Pečte 15 minut pěkně dozlatova. Čím tmavší sušenky, tím jsou křupavější.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín