0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čedarové sušenky s mákem

Čedarové sušenky s mákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čedarové sušenky s mákem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na cca 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2054 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 117 g
Tuky 142 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čedarových sušenek není nikdy dost! Tyhle jsou skvělé na posezení s přáteli u vína i jako doplněk k polévkám.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 180 g
máslo 100 g
vychlazené a nakrájené na kostičky
čedar 130 g
nebarvený, nastrouhaný najemno
hořčice mletá 2 ČL
voda 1 PL
mák celý 2 PL

Postup

1

V robotu s pádlem promíchejte mouku, máslo, sýr, mleté hořčičné semínko a vodu při nízkých otáčkách do hladkého těsta. Vytvarujte z něj zhruba 20cm dlouhý váleček. Na arch pečicího papíru rozprostřete mák. Vyválejte a obalte v něm váleček ze všech stran (podle potřeby přidejte další mák), pak těsto pevně zabalte do pečicího papíru, zakruťte okraje a dejte chladit na 20 minut.

2

Mezitím předehřejte troubu na 180°C a plech(y) vyložte pečicím papírem.

3

Vychlazený váleček z těsta nakrájejte na 0,5cm plátky a položte je v jedné vrstvě na připravený plech či plechy tak, aby mezi nimi byly mírné rozestupy. 

4

Pečte 15 minut pěkně dozlatova. Čím tmavší sušenky, tím jsou křupavější.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč