Minikoláčky pocházejí z jihovýchodu Spojených států a traduje se, že vznikly takhle: Pekař z Tennessee jménem Mitchel navštívil uhelné doly a ptal se, co by si horníci rádi dali k svačině. Údajně si přáli grahamové krekry a marshmallows – jenže velké jako měsíc a dvakrát tak tlusté.
Suroviny
Postup
V kastrůlku smíchejte půl šálku vody, kukuřičný sirup a cukr. Na mírném plameni míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte k varu a bez míchání nechte asi deset minut bublat, pak odstavte. Mezitím podle návodu na obalu namočte želatinu do studené vody a po nabobtnání ji přidejte k chladnoucímu sirupu. Důkladně promíchejte.
Ve velké míse ušlehejte do polotuha bílek. Opatrně k němu přilijte želatinový sirup i vanilkovou esenci a šlehejte, dokud se nezačnou tvořit pevné špičky. Nechte vychladnout.
Připravenou náplní slepujte sušenky. Mini moon pies můžete ještě namáčet v čokoládové polevě.
Děti budou šílet! Marshmallow krém je americká specialita – velmi sladká roztíratelná cukrovinka, kterou milují hlavně děti. Pokud vám zbude krém, vychutnejte si ho v kombinaci s arašídovým máslem jako náplň do sendvičů.
Komentáře