Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mini moon pies
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.2/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 8 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2602 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 517 g
Tuky 39 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minikoláčky pocházejí z jihovýchodu Spojených států a traduje se, že vznikly takhle: Pekař z Tennessee jménem Mitchel navštívil uhelné doly a ptal se, co by si horníci rádi dali k svačině. Údajně si přáli grahamové krekry a marshmallows – jenže velké jako měsíc a dvakrát tak tlusté.

Suroviny

sušenky 2 bal
cookies čokoládové
Na náplň (krém marshmallow)
kukuřičný sirup ½ hrnku
v prášku, vrchovatá lžička
vanilkový extrakt 1 ČL
na ozdobu, není nutné

Postup

1

V kastrůlku smíchejte půl šálku vody, kukuřičný sirup a cukr. Na mírném plameni míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte k varu a bez míchání nechte asi deset minut bublat, pak odstavte. Mezitím podle návodu na obalu namočte želatinu do studené vody a po nabobtnání ji přidejte k chladnoucímu sirupu. Důkladně promíchejte.

2

Ve velké míse ušlehejte do polotuha bílek. Opatrně k němu přilijte želatinový sirup i vanilkovou esenci a šlehejte, dokud se nezačnou tvořit pevné špičky. Nechte vychladnout.

3

Připravenou náplní slepujte sušenky. Mini moon pies můžete ještě namáčet v čokoládové polevě.

Děti budou šílet! Marshmallow krém je americká specialita – velmi sladká roztíratelná cukrovinka, kterou milují hlavně děti. Pokud vám zbude krém, vychutnejte si ho v kombinaci s arašídovým máslem jako náplň do sendvičů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

26.09.2007 07:54
Recept se nachází v č.3/07, str. 52

Apetit magazín