Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Argentinské sušenky Alfajores Maizena
Argentinské sušenky Alfajores Maizena
ZDROJ: Cruz Panaderia
sdílet:

Argentinské sušenky Alfajores Maizena

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 50 sušenek (25 po slepení)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2940 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 345 g
Tuky 147 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Alfajores jsou tradiční argentinské sušenky, jejichž původ lze vysledovat až do středověké španělské Andalusie. Dodnes jsou oblíbenou pochoutkou, zejména právě v Argentině. Vyzkoušejte alfajores s dulce de leche podle argentinského pekařství Cruz Panadería, které najdete v Praze na Letné.

Skryt pre seznam

Suroviny

máslo 100 g
cukr 100 g
moučka
škrob 200 g
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva 10 g
vanilkový extrakt 5 g
sůl 1 špetka
dulce de leche
strouhaný

Postup

1

V míse pomocí elektrického mixéru vyšlehejte cukr, máslo a vanilkový extrakt do světlé pěny.

2

Přidejte žloutky a opět vyšlehejte do hladké směsi.

3

Do mísy prosejte hladkou mouku, kukuřičný škrob a prášek do pečiva a stěrkou jemně vmíchejte. Poté těsto prohněťte rukama a vytvořte z něj kouli.

4

Z těsta vyválejte silný plát (zhruba 0,5 cm). Vykrajujte kolečka o průměru 5 cm a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

5

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 8 minut. Po vytažení z trouby nechte sušenky 2 minuty odpočinout, než je vyjmete z plechu a přendáte na mřížku. Zde je nechte zcela vychladnout.

6

Po vychladnutí slepte vždy dvě kolečka trochou dulce de leche a obalte v jemně nastrouhaném sušeném kokosu.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...