Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Více než hodinu Velmi snadné 16 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4425 kcal
Bílkoviny 74 g
Cukr 560 g
Tuky 197 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte si na svatbu namísto koláčků rychlá a dobrá srdce!

Suroviny

máslo 180 g
moučkový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 bal
mouka pšeničná hladká 320 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
džem 1 sklenka
např. malinový nebo rybízový

1 Máslo s oběma druhy cukru utřete v kuchyňském robotu do pěny. Poté přidejte mouku, vejce, žloutek, 1 lžíci studené vody a vypracujte hladké těsto. Vyndejte ho z robotu, zlehka poprašte moukou a trochu prohněťte. Pak těsto zabalte do igelitového sáčku a nechte aspoň půl hodiny odpočívat v lednici.

2 Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto vyválejte mezi dvěma potravinářskými fóliemi na půlcentimetrovou sílu. Formičkou velkou cca 7,5 cm vykrajujte srdíčka. U poloviny z nich vykrájejte asi čtyřcentimetrovým srdíčkem středy.

3 Sušenky přeneste na plech potažený pečicím papírem a pečte dozlatova, trvá to deset až dvanáct minut. Nechte vychladnout na mřížce a poté slepujte lžičkou džemu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit