0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 16 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4425 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 560 g
Tuky 197 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte si na svatbu namísto koláčků rychlá a dobrá srdce!

Suroviny

máslo 180 g
moučkový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 bal
mouka pšeničná hladká 320 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
džem 1 sklenka
např. malinový nebo rybízový

1 Máslo s oběma druhy cukru utřete v kuchyňském robotu do pěny. Poté přidejte mouku, vejce, žloutek, 1 lžíci studené vody a vypracujte hladké těsto. Vyndejte ho z robotu, zlehka poprašte moukou a trochu prohněťte. Pak těsto zabalte do igelitového sáčku a nechte aspoň půl hodiny odpočívat v lednici.

2 Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto vyválejte mezi dvěma potravinářskými fóliemi na půlcentimetrovou sílu. Formičkou velkou cca 7,5 cm vykrajujte srdíčka. U poloviny z nich vykrájejte asi čtyřcentimetrovým srdíčkem středy.

3 Sušenky přeneste na plech potažený pečicím papírem a pečte dozlatova, trvá to deset až dvanáct minut. Nechte vychladnout na mřížce a poté slepujte lžičkou džemu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč