3.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 16 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4425 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 560 g
Tuky 197 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte si na svatbu namísto koláčků rychlá a dobrá srdce!

Suroviny

máslo 180 g
moučkový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 bal
mouka pšeničná hladká 320 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
džem 1 sklenka
např. malinový nebo rybízový

1 Máslo s oběma druhy cukru utřete v kuchyňském robotu do pěny. Poté přidejte mouku, vejce, žloutek, 1 lžíci studené vody a vypracujte hladké těsto. Vyndejte ho z robotu, zlehka poprašte moukou a trochu prohněťte. Pak těsto zabalte do igelitového sáčku a nechte aspoň půl hodiny odpočívat v lednici.

2 Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto vyválejte mezi dvěma potravinářskými fóliemi na půlcentimetrovou sílu. Formičkou velkou cca 7,5 cm vykrajujte srdíčka. U poloviny z nich vykrájejte asi čtyřcentimetrovým srdíčkem středy.

3 Sušenky přeneste na plech potažený pečicím papírem a pečte dozlatova, trvá to deset až dvanáct minut. Nechte vychladnout na mřížce a poté slepujte lžičkou džemu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit