Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4262 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 470 g
Tuky 199 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušenky Oreo patří v USA k nejprodávanějším sladkostem. Zkuste jejich domácí verzi bez zbytečných přídatných látek.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 špetka
moučkový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 bal
kakao holandského typu 4 PL
máslo 180 g
změklé
vejce 1 ks
Na náplň
tvaroh měkký 250 g
tučný
sušené mléko 100 g
moučkový cukr
podle chuti

1 Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl, moučkový i vanilkový cukr a kakao. Přidejte změklé máslo a vejce a vypracujte těsto. Přes potravinářskou fólii ho vyválejte na plát silný 4–5mm a vykrájejte z něj kolečka. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem 8–10 minut. Nechte vychladnout.

2 Prošlehejte všechny přísady na krém a spojujte jím kolečka. Skladujte v chladu.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete mít sušenky s reliéfem jako na fotce, pořiďte si speciální razítko a vytlačte ho do vykrájeného těsta na plechu. Razítko koupíte v prodejnách domácích potřeb a doplňků do bytu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

Anonym

Musím říct, že tenhle recept je teda nic moc. S těstem připraveným přesně dle návodu nešlo dobře pracovat. Poznámka, že je třeba jej vyválet přes folii je na místě, protože jinak to prostě nejde. Přidávala jsem dost mouky, aby se mi těsto netáhlo a sušenky šly vůbec přendat na pečící papír. Zkoušela jsem i sušenková razítka, ale musela jsem pracovat hodně opatrně, aby se mi těsto nepřilepilo k silikonu. Nakonec z toho sušenky udělat šly, ale musela jsem udělat hodně malé tvary. Jsem zklamaná chutí. Sušenka samotná je taková nijaká, příliš máslová. Asi by to chtělo nějaké koření, možná trochu karamelu. Takhle to chutná jako máslo s kakaem, protože tam v podstatě nic jiného není. Po upečení byla sušenka pěkně křehká a lehce se rozpadala na jazyku, právě kvůli hromadě másla. Náplň jsem umíchala dle receptu a pak ji vylila do záchodu.Tekla pěkně.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit