Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4262 kcal
Bílkoviny 114 g
Cukr 470 g
Tuky 199 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušenky Oreo patří v USA k nejprodávanějším sladkostem. Zkuste jejich domácí verzi bez zbytečných přídatných látek.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 špetka
moučkový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 bal
kakao holandského typu 4 PL
máslo 180 g
změklé
vejce 1 ks
Na náplň
tvaroh měkký 250 g
tučný
sušené mléko 100 g
moučkový cukr
podle chuti

1 Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl, moučkový i vanilkový cukr a kakao. Přidejte změklé máslo a vejce a vypracujte těsto. Přes potravinářskou fólii ho vyválejte na plát silný 4–5mm a vykrájejte z něj kolečka. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem 8–10 minut. Nechte vychladnout.

2 Prošlehejte všechny přísady na krém a spojujte jím kolečka. Skladujte v chladu.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete mít sušenky s reliéfem jako na fotce, pořiďte si speciální razítko a vytlačte ho do vykrájeného těsta na plechu. Razítko koupíte v prodejnách domácích potřeb a doplňků do bytu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Anonym

Musím říct, že tenhle recept je teda nic moc. S těstem připraveným přesně dle návodu nešlo dobře pracovat. Poznámka, že je třeba jej vyválet přes folii je na místě, protože jinak to prostě nejde. Přidávala jsem dost mouky, aby se mi těsto netáhlo a sušenky šly vůbec přendat na pečící papír. Zkoušela jsem i sušenková razítka, ale musela jsem pracovat hodně opatrně, aby se mi těsto nepřilepilo k silikonu. Nakonec z toho sušenky udělat šly, ale musela jsem udělat hodně malé tvary. Jsem zklamaná chutí. Sušenka samotná je taková nijaká, příliš máslová. Asi by to chtělo nějaké koření, možná trochu karamelu. Takhle to chutná jako máslo s kakaem, protože tam v podstatě nic jiného není. Po upečení byla sušenka pěkně křehká a lehce se rozpadala na jazyku, právě kvůli hromadě másla. Náplň jsem umíchala dle receptu a pak ji vylila do záchodu.Tekla pěkně.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit