0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí Oreo
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 70
Do hodiny Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4262 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 470 g
Tuky 199 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušenky Oreo patří v USA k nejprodávanějším sladkostem. Zkuste jejich domácí verzi bez zbytečných přídatných látek.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 špetka
moučkový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 bal
kakao holandského typu 4 PL
máslo 180 g
změklé
vejce 1 ks
Na náplň
tučný
sušené mléko 100 g
moučkový cukr
podle chuti

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C.

2

Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl, moučkový i vanilkový cukr a kakao.

3

Přidejte změklé máslo a vejce a vypracujte těsto. Přes potravinářskou fólii ho vyválejte na plát silný 4–5mm a vykrájejte z něj kolečka.

4

Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem 8–10 minut. Nechte vychladnout.

5

Prošlehejte všechny přísady na krém a spojujte jím kolečka. Skladujte v chladu.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete mít sušenky s reliéfem jako na fotce, pořiďte si speciální razítko a vytlačte ho do vykrájeného těsta na plechu. Razítko koupíte v prodejnách domácích potřeb a doplňků do bytu. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

Anonym

Musím říct, že tenhle recept je teda nic moc. S těstem připraveným přesně dle návodu nešlo dobře pracovat. Poznámka, že je třeba jej vyválet přes folii je na místě, protože jinak to prostě nejde. Přidávala jsem dost mouky, aby se mi těsto netáhlo a sušenky šly vůbec přendat na pečící papír. Zkoušela jsem i sušenková razítka, ale musela jsem pracovat hodně opatrně, aby se mi těsto nepřilepilo k silikonu. Nakonec z toho sušenky udělat šly, ale musela jsem udělat hodně malé tvary. Jsem zklamaná chutí. Sušenka samotná je taková nijaká, příliš máslová. Asi by to chtělo nějaké koření, možná trochu karamelu. Takhle to chutná jako máslo s kakaem, protože tam v podstatě nic jiného není. Po upečení byla sušenka pěkně křehká a lehce se rozpadala na jazyku, právě kvůli hromadě másla. Náplň jsem umíchala dle receptu a pak ji vylila do záchodu.Tekla pěkně.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč