0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 20 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2994 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 250 g
Tuky 179 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slané sušenky vám zpříjemní dlouhé večery i posezení s přáteli. Nejlépe se k nim hodí sklenka suchého vína či sektu a parmazánové hoblinky.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
a trocha navíc na vál
mouka kukuřičná 100 g
sůl
mořská
máslo 120 g
vychlazené, nakrájené na kostičky
vejce 2 ks
prošlehané
vlašské ořechy 80 g
nasekaných nadrobno
petržel 1 svazek
hladkolistá, čerstvá, nasekaná

1 Smíchejte obě mouky a zarovnanou lžičku soli. Přidejte máslo a špičkami prstů rychle zpracujte na drobenku. Zapracujte vejce a z těsta zformujte kouli. Zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na hodinu odpočívat do chladničky.

2 Troubu předehřejte na 200°C. Těsto rozválejte na pomoučněné pracovní ploše na asi 1 cm tenkou placku . Posypte ořechy a nasekanou petrželkou a válečkem obojí lehce zatlačte do těsta.

3 Z připraveného těsta vykrajujte kytičky nebo jiné tvary, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a peč- te 10–12 minut dozlatova. Pak vyjměte a nechte vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit