Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2504 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 173 g
Tuky 133 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí líčka jsou skvělá! Jenom je podusíte na červeném víně a zbytek za vás dodělá čas.

Suroviny

lze použít i telecí
rostlinný olej
kořenová zelenina 200 g
mrkev, petržel
větší
plné, typu Cabernet
vývar 250 ml
Sotýrované žampiony
portobello
sůl
pepř
mletý
olej 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Nakrájíme najemno cibuli, petržel a mrkev, maso v rámci možnosti očistíme a odblaníme. Nakrájíme na větší kousky-porce (cca 100-200 gr). Maso na pánvi na oleji zprudka opečeme, vyjmeme a ve výpeku osmahneme i cibuli a zeleninu. Maso osolíme, opepříme a s kořenovou zeleninou, cibulí a vývarem a vínem dusíme ve větším hrnci pod pokličkou zvolna asi 2 hodiny.

2

Když je maso měkké, až se rozpadá, dáme ho stranou, šťávu přecedíme do menšího hrnce a pokud je to nutné, trochu zredukujeme.

3

Nakonec vmícháme kousky chladného másla. Na kaši uvaříme do velmi měkka brambory, scedíme a rozšťoucháme. Vmícháme ohřátou smetanu a nakonec po částech máslo.

4

Žampiony nakrájíme na drobné kousky a na velmi rozehřáté pánvi (kde smícháme olej a máslo; to musí úplně přestat pěnit) je orestujeme. Trvá to cca 5 minut. Osolíme, opepříme a zaprášíme špetkou kmínu. Nakonec žampiony vmícháme do zredukované omáčky, prohřejeme s masem a podáváme položené na bramborové kaši s omáčkou přelitou kolem.

Iustrační foto: ImageProfessional

Autor: ana.urbanova