Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

hovězí líčka 800 g
lze použít i telecí
rostlinný olej
kořenová zelenina 200 g
mrkev, petržel
cibule 1 ks
větší
víno červené 200 ml
plné, typu Cabernet
vývar 250 ml
máslo
Sotýrované žampiony
žampiony 1 ks
portobello
sůl
pepř
kmín
mletý
olej 1 PL
máslo 1 PL
brambory 600 g
smetana ke šlehání 1 ks
máslo
sůl
pepř
Nakrájíme najemno cibuli, petržel a mrkev, maso v rámci možnosti očistíme a odblaníme. Nakrájíme na větší kousky-porce (cca 100-200 gr). Maso na pánvi na oleji zprudka opečeme, vyjmeme a ve výpeku osmahneme i cibuli a zeleninu. Maso osolíme, opepříme a s kořenovou zeleninou, cibulí a vývarem a vínem dusíme ve větším hrnci pod pokličkou zvolna asi 2 hodiny. Když je maso měkké, až se rozpadá, dáme ho stranou, šťávu přecedíme do menšího hrnce a pokud je to nutné, trochu zredukujeme. Nakonec vmícháme kousky chladného másla. Na kaši uvaříme do velmi měkka brambory, scedíme a rozšťoucháme. Vmícháme ohřátou smetanu a nakonec po částech máslo. Žampiony nakrájíme na drobné kousky a na velmi rozehřáté pánvi (kde smícháme olej a máslo; to musí úplně přestat pěnit) je orestujeme. Trvá to cca 5 minut. Osolíme, opepříme a zaprášíme špetkou kmínu. Nakonec žampiony vmícháme do zredukované omáčky, prohřejeme s masem a podáváme položené na bramborové kaši s omáčkou přelitou kolem.
Autor: ana.urbanova

Obchod Apetit