Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

Popis receptu: 
Jednoduché a luxusní zároveň. Přiznaná inspirace: Zdeněk Pohlreich.
Autor: Anna Urbanová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    800 kg hovězích (nebo telecích) líček, rostlinný olej, 200 g kořenové zeleniny (mrkev a petržel) 1 větší cibule, 200 ml plného červeného vína typu Cabernet, 250 ml vývaru, máslo. Sotýrované žampiony: 1 velký nebo 2 malé žampiony portobello, sůl, pepř, mletý kmín, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla Bramborová kaše: 600-800g brambor, smetana, máslo, sůl, pepř.

Příprava jídla

Nakrájíme najemno cibuli, petržel a mrkev, maso v rámci možnosti očistíme a odblaníme. Nakrájíme na větší kousky-porce (cca 100-200 gr). Maso na pánvi na oleji zprudka opečeme, vyjmeme a ve výpeku osmahneme i cibuli a zeleninu. Maso osolíme, opepříme a s kořenovou zeleninou, cibulí a vývarem a vínem dusíme ve větším hrnci pod pokličkou zvolna asi 2 hodiny. Když je maso měkké, až se rozpadá, dáme ho stranou, šťávu přecedíme do menšího hrnce a pokud je to nutné, trochu zredukujeme. Nakonec vmícháme kousky chladného másla. Na kaši uvaříme do velmi měkka brambory, scedíme a rozšťoucháme. Vmícháme ohřátou smetanu a nakonec po částech máslo. Žampiony nakrájíme na drobné kousky a na velmi rozehřáté pánvi (kde smícháme olej a máslo; to musí úplně přestat pěnit) je orestujeme. Trvá to cca 5 minut. Osolíme, opepříme a zaprášíme špetkou kmínu. Nakonec žampiony vmícháme do zredukované omáčky, prohřejeme s masem a podáváme položené na bramborové kaši s omáčkou přelitou kolem.
REKLAMA

Přidat komentář