Pečené maso s báječnou marinádou z česneku, zázvoru a pepře. K němu si uvařte fazole a čínské zelí.
Suroviny
hovězí roštěnec
500
g
vysoký, v celku
česnek
2
stroužky
prolisované
zázvor (čerstvý)
2
ČL
jemně strouhaný
pepř
černý
rostlinný olej
1
PL
fazole černé
¼
hrnku
nasekané
sójová omáčka
2
PL
pak čoi
1
svazek
spařené horkou vodou
Postup
1
Maso, česnek, zázvor, pepř a olej smíchejte a nechte marinovat půl hodiny.
2
Rozehřejte pánev a maso opečte 3–4 minuty po všech stranách tak, aby se zatáhlo (marinádu uschovejte). Pak maso přesuňte do trouby předehřáté na 200 °C a 15 minut pečte.
3
Marinádu, sójovou omáčku a 125 ml vody vlijte na pánev a za stálého míchání minutu vařte. Přidejte fazole a čínské zelí a vařte 2–3 minuty doměkka. Roštěnec nakrájejte na plátky a servírujte se zelím a marinádou z černých fazolí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čínské menu: 15 receptů pro vyznavače čínské kuchyně(15 receptů )