0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová pečínka v mléce

Vepřová panenka v mléce a lepenice
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová pečínka v mléce

4.4/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1880 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 28 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle způsob přípravy masa je rozšířený ve Francii nebo v Itálii, objevuje se ale i ve starých českých kuchařkách. Maso zůstane díky mléku krásně šťavnaté a chuťově získá úplně nový rozměr!

Suroviny

vepřové maso 1 kg
použili jsme plec
cibule 2 ks
na kolečka
kmín
sůl
mléko 200 ml

1 Maso osolte, posypte kmínem a vložte do pekáče nebo velkého hrnce s poklicí (počítejte s tím, že ho budete dávat do trouby, proto by neměl mít žádné plastové části; i poklice musí být z ohnivzdorného materiálu). Přisypte kolečka cibule, podlijte mlékem a přikryté duste do poloměkka; trvá to zhruba tři čtvrtě hodiny. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2 Z hrnce sejměte pokličku a přemístěte ho do trouby. Maso pečte aspoň hodinu dozlatova; můžete ho podle potřeby podlévat vodou. Mléko se vypeče a zůstane jen lahodná šťáva.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

Anonym

Výborné

Anonym

Recept je báječný, jen doporučuji přizpůsobit dobu pečení velikosti pečeně. Já maso trochu přesušila. Ale bylo křehoučké a báječné! A taky řádně podlévejte, ať vám zbyde dost šťávy na přeliti masíčka... Mňam...

Anonym

Bylo to výborné, vřele doporučuji!!!

Anonym

Výborné. Mléko však již při dušení, ale ještě výrazněji při pečení vyloučí "tuhou složku!, která je sice chuťově bezvadná, ale vzhledu nevábného. Lze ji buď rozmixovat-výpek je pak opět mléčně kalný, nebo přecedit a vyhodit, což je škoda. Propasíroval jsem to rovnou přes síto do dušené zeleniny a bylo to OK.

Anonym

Recept se nachází v č.5/06, str.54

Anonym

Tak tohle bylo fakt výborný,přidala jsem i smetanu a skvělý.Ale bez smetany je to taky výborný.Použila jsem plec.

Anonym

Doporučíte mi k tomu optimální přílohu? Fakt je, že na knedlíky nejsem, tak, prosím, něco jiného...

Anonym

Skvělá pečínka! Dusila jsem nejdříve hodinu v papiňáku, pak přendala na pekáč a šup do trouby - jednoduché a opravdu výborné. Chutnala všem.

Anonym

Dělala jsem k obědu právě dnes a je to naprosto fantastická záležitost. Maso je křehoučké a šťavnaté, s výtečnou chutí. Omáčka (spíš šťávička s cibulkou) ho skvěle doplňuje. Jako přílohu jsem dávala klasické opékané brambory (nikoli americké brambory) a bylo to báječné.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...