Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová pečínka v mléce
Vepřová panenka v mléce a lepenice
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová pečínka v mléce

4.5/5 Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1880 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 28 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle způsob přípravy masa je rozšířený ve Francii nebo v Itálii, objevuje se ale i ve starých českých kuchařkách. Maso zůstane díky mléku krásně šťavnaté a chuťově získá úplně nový rozměr!

Související recepty

Suroviny

použili jsme plec
na kolečka
sůl
mléko 200 ml

Postup

1

Maso osolte, posypte kmínem a vložte do pekáče nebo velkého hrnce s poklicí (počítejte s tím, že ho budete dávat do trouby, proto by neměl mít žádné plastové části; i poklice musí být z ohnivzdorného materiálu). Přisypte kolečka cibule, podlijte mlékem a přikryté duste do poloměkka; trvá to zhruba tři čtvrtě hodiny. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2

Z hrnce sejměte pokličku a přemístěte ho do trouby. Maso pečte aspoň hodinu dozlatova; můžete ho podle potřeby podlévat vodou. Mléko se vypeče a zůstane jen lahodná šťáva.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

29.12.2009 13:53
Dělala jsem k obědu právě dnes a je to naprosto fantastická záležitost. Maso je křehoučké a šťavnaté, s výtečnou chutí. Omáčka (spíš šťávička s cibulkou) ho skvěle doplňuje. Jako přílohu jsem dávala klasické opékané brambory (nikoli americké brambory) a bylo to báječné.
19.10.2008 13:14
Skvělá pečínka! Dusila jsem nejdříve hodinu v papiňáku, pak přendala na pekáč a šup do trouby - jednoduché a opravdu výborné. Chutnala všem.
15.10.2007 16:10
Doporučíte mi k tomu optimální přílohu? Fakt je, že na knedlíky nejsem, tak, prosím, něco jiného...
10.09.2007 16:20
Tak tohle bylo fakt výborný,přidala jsem i smetanu a skvělý.Ale bez smetany je to taky výborný.Použila jsem plec.
04.09.2007 22:20
Recept se nachází v č.5/06, str.54
02.03.2007 11:56
Výborné. Mléko však již při dušení, ale ještě výrazněji při pečení vyloučí "tuhou složku!, která je sice chuťově bezvadná, ale vzhledu nevábného. Lze ji buď rozmixovat-výpek je pak opět mléčně kalný, nebo přecedit a vyhodit, což je škoda. Propasíroval jsem to rovnou přes síto do dušené zeleniny a bylo to OK.
26.02.2007 09:42
Bylo to výborné, vřele doporučuji!!!
30.11.2006 11:44
Recept je báječný, jen doporučuji přizpůsobit dobu pečení velikosti pečeně. Já maso trochu přesušila. Ale bylo křehoučké a báječné! A taky řádně podlévejte, ať vám zbyde dost šťávy na přeliti masíčka... Mňam...

Apetit magazín