Tenhle způsob přípravy masa je rozšířený ve Francii nebo v Itálii, objevuje se ale i ve starých českých kuchařkách. Maso zůstane díky mléku krásně šťavnaté a chuťově získá úplně nový rozměr!
Suroviny
vepřové maso
1
kg
použili jsme plec
cibule
2
ks
na kolečka
kmín
sůl
mléko
200
ml
1 Maso osolte, posypte kmínem a vložte do pekáče nebo velkého hrnce s poklicí (počítejte s tím, že ho budete dávat do trouby, proto by neměl mít žádné plastové části; i poklice musí být z ohnivzdorného materiálu). Přisypte kolečka cibule, podlijte mlékem a přikryté duste do poloměkka; trvá to zhruba tři čtvrtě hodiny. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
2 Z hrnce sejměte pokličku a přemístěte ho do trouby. Maso pečte aspoň hodinu dozlatova; můžete ho podle potřeby podlévat vodou. Mléko se vypeče a zůstane jen lahodná šťáva.
Komentáře
Anonym
25.11.2006 15:11
recept
Anonym
30.11.2006 11:44
Dobré...
Anonym
26.02.2007 09:42
Suuper
Anonym
02.03.2007 11:56
vepřová pečínka v mléce
Anonym
04.09.2007 22:20
Apetit 5/06
Anonym
10.09.2007 16:20
pečínka v mléce
Anonym
15.10.2007 16:10
příloha
Anonym
19.10.2008 13:14
skvělá
Anonym
29.12.2009 13:53
Vynikající