Vepřová pečínka v mléce

Vepřová pečínka v mléce

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1432 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 26 g
Tuky 93 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle způsob přípravy masa je rozšířený ve Francii nebo v Itálii, objevuje se ale i ve starých českých kuchařkách. Maso zůstane díky mléku krásně šťavnaté a chuťově získá úplně nový rozměr!

Suroviny

vepřové maso 750 g
použili jsme plec
cibule 2 ks
na kolečka
kmín
sůl
mléko 150 ml
1.  Maso osolte, posypte kmínem a vložte do pekáče nebo velkého hrnce s poklicí (počítejte s tím, že ho budete dávat do trouby, proto by neměl mít žádné plastové části; i poklice musí být z ohnivzdorného materiálu). Přisypte kolečka cibule, podlijte mlékem a přikryté duste do poloměkka; trvá to zhruba tři čtvrtě hodiny. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2.  Z hrnce sejměte pokličku a přemístěte ho do trouby. Maso pečte aspoň hodinu dozlatova; můžete ho podle potřeby podlévat vodou. Mléko se vypeče a zůstane jen lahodná šťáva.

Komentáře

Anonym

Recept je báječný, jen doporučuji přizpůsobit dobu pečení velikosti pečeně. Já maso trochu přesušila. Ale bylo křehoučké a báječné! A taky řádně podlévejte, ať vám zbyde dost šťávy na přeliti masíčka... Mňam...

Anonym

Bylo to výborné, vřele doporučuji!!!

Anonym

Výborné. Mléko však již při dušení, ale ještě výrazněji při pečení vyloučí "tuhou složku!, která je sice chuťově bezvadná, ale vzhledu nevábného. Lze ji buď rozmixovat-výpek je pak opět mléčně kalný, nebo přecedit a vyhodit, což je škoda. Propasíroval jsem to rovnou přes síto do dušené zeleniny a bylo to OK.

Anonym

Tak tohle bylo fakt výborný,přidala jsem i smetanu a skvělý.Ale bez smetany je to taky výborný.Použila jsem plec.

Anonym

Doporučíte mi k tomu optimální přílohu? Fakt je, že na knedlíky nejsem, tak, prosím, něco jiného...

Anonym

Skvělá pečínka! Dusila jsem nejdříve hodinu v papiňáku, pak přendala na pekáč a šup do trouby - jednoduché a opravdu výborné. Chutnala všem.

Anonym

Dělala jsem k obědu právě dnes a je to naprosto fantastická záležitost. Maso je křehoučké a šťavnaté, s výtečnou chutí. Omáčka (spíš šťávička s cibulkou) ho skvěle doplňuje. Jako přílohu jsem dávala klasické opékané brambory (nikoli americké brambory) a bylo to báječné.

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit