Jednoduchý guláš, který si můžete připravit na výletě. Jen si dovolujeme připomenout, že v přírodě lze oheň rozdělávat jen na vyhrazených místech. Neradi bychom, abyste kvůli našemu receptu zapálili les.
Suroviny
olej
2
PL
či sádlo
cibule
1
ks
nadrobno
klobása
2
ks
měkčí, na kolečka
česnek
2
stroužky
nadrobno
houby
4
ks
lesní či žampiony (portobello), očištěné, na plátky
paprika mletá sladká
1
PL
mletá
brambory
4
ks
na kostky
sůl
pepř
zakysaná smetana
200
ml
k podávání
Postup
1
V kotlíku nad ohněm opékejte cibuli asi 5 minut do světle zlaté barvy.
2
Přidejte klobásy a po 2 minutách česnek a houby. Míchejte ještě asi 3 minuty a pak vsypte papriku. Zamíchejte a zalijte litrem vody.
3
Přidejte brambory, sůl a pepř a přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut, až budou brambory měkké. Pokud je třeba, přilijte během vaření vodu, aby bylo vše potopené.
4
Nakonec vmíchejte smetanu a hned sejměte z ohně. Podávejte v ešusech, nabírejte lžící a přikusujte chleba.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na výlet: 3 recepty sebou(3 recepty )
- Eintopf: Připravte si vydatné jídlo, ve kterém je všechno. Ušpiníte přitom jen jeden hrnec(9 receptů )
- Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku (21 receptů )
- 33x jídlo z jednoho hrnce: Všechny světové kuchyně mají svůj „Eintopf“(33 receptů )