0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlíkový guláš s klobásou

Kotlíkový guláš s klobásou

3.4 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1901 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 115 g
Tuky 127 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý guláš, který si můžete připravit na výletě. Jen si dovolujeme připomenout, že v přírodě lze oheň rozdělávat jen na vyhrazených místech. Neradi bychom, abyste kvůli našemu receptu zapálili les.

Suroviny

olej 2 PL
či sádlo
cibule 1 ks
nadrobno
klobása 2 ks
měkčí, na kolečka
česnek 2 stroužky
nadrobno
houby 4 ks
lesní či žampiony (portobello), očištěné, na plátky
paprika sladká 1 PL
mletá
brambory 4 ks
na kostky
sůl
pepř
zakysaná smetana 200 ml
chleba
k podávání

1 V kotlíku nad ohněm opékejte cibuli asi 5 minut do světle zlaté barvy. Přidejte klobásy a po 2 minutách česnek a houby. Míchejte ještě asi 3 minuty a pak vsypte papriku. Zamíchejte a zalijte litrem vody.

2 Přidejte brambory, sůl a pepř a přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut, až budou brambory měkké. Pokud je třeba, přilijte během vaření vodu, aby bylo vše potopené.

3 Nakonec vmíchejte smetanu a hned sejměte z ohně. Podávejte v ešusech, nabírejte lžící a přikusujte chleba.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit