0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlíkový guláš s klobásou

Kotlíkový guláš s klobásou

4.5/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1901 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 115 g
Tuky 127 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý guláš, který si můžete připravit na výletě. Jen si dovolujeme připomenout, že v přírodě lze oheň rozdělávat jen na vyhrazených místech. Neradi bychom, abyste kvůli našemu receptu zapálili les.

Suroviny

olej 2 PL
či sádlo
cibule 1 ks
nadrobno
měkčí, na kolečka
česnek 2 stroužky
nadrobno
houby 4 ks
lesní či žampiony (portobello), očištěné, na plátky
paprika mletá sladká 1 PL
mletá
na kostky
sůl
pepř
chleba
k podávání

Postup

1

V kotlíku nad ohněm opékejte cibuli asi 5 minut do světle zlaté barvy.

2

Přidejte klobásy a po 2 minutách česnek a houby. Míchejte ještě asi 3 minuty a pak vsypte papriku. Zamíchejte a zalijte litrem vody.

3

Přidejte brambory, sůl a pepř a přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut, až budou brambory měkké. Pokud je třeba, přilijte během vaření vodu, aby bylo vše potopené.

4

Nakonec vmíchejte smetanu a hned sejměte z ohně. Podávejte v ešusech, nabírejte lžící a přikusujte chleba.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč