Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažená jižanská křídla

S křenovým dipem

Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Smažení 0:20
Kuře Americká

Ingredience

    • 1,35 kg kuřecích křídel

    NA KOŘENICÍ SMĚS

    • 2 lžičky sladké mleté papriky
    • 1 lžička mletého chilli
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička strouhané citronové kůry
    • 1 lžička sušeného oregana
    • 1 stroužek drceného česneku

    NA OBALOVÁNÍ

    • 2 velká vejce
    • 2 lžíce tabasca
    • 1 lžička sladké mleté papriky
    • 1 lžička mletého chilli
    • 250 g hladké mouky
    • olej na smažení
    • mleté chilli a uzená paprika na poprášení

    NA DIP

    • 250 g zakysané smetany
    • 2 lžíce nastrouhaného křenu
    • 1–2 lžíce sladké chilli omáčky
    • 1/2 lžičky mletého chilli

Příprava jídla

1 Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl. Omyjte pod tekoucí studenou vodou. Promíchejte je s přísadami na kořenicí směs a dejte na hodinu do chladu.

2 Promíchejte přísady na dip, osolte a dejte do chladničky.

3 Připravte si suroviny na obalování. V hlubokém talíři prošlehejte vejce, tabasco, chilli a 1 lžičku pepře. Na plochý talíř nasypte mouku.

4 V hrnci rozehřejte 5 cm vysokou vrstvu oleje (pokud máte kuchyňský teploměr nebo používáte fritézu, tak na 190 °C).

5 Namočte křídla po 5 kouscích do vajec a pak obalte v mouce. Dejte do oleje a smažte za občasného obracení 8–10 minut. Vyjměte děrovanou naběračkou a na papírových utěrkách nechte vsáknout přebytečný olej. Pokračujte další dávkou až do usmažení všech křídel. (Pro efekt a ostřejší chuť je můžete lehce poprášit uzenou paprikou a chilli.) Křídla podávejte s křenovým dipem.

NĚCO NAVÍC
Máte-li obavy, že jste neodhadli teplotu oleje a křídla jsou nedodělaná, můžete je na plechu ještě na 15 minut strčit do trouby předehřáté na 220 °C.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ultrajednoduchá křídla

Křídla po vietnamsku

Křídla s tequilou a limetou

Ostrá křídla s nivovou omáčkou

Půlnoční kuřecí křídla

REKLAMA

Přidat komentář