0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažená jižanská křídla

Smažená jižanská křídla
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažená jižanská křídla

4.4 / 5. Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4606 kcal
Bílkoviny 332 g
Sacharidy 214 g
Tuky 260 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S křenovým dipem

Suroviny

kuřecí křídla 1,35 kg
Na kořenicí směs
paprika mletá sladká 2 ČL
mletá
chilli sušené 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
citronová kůra 1 ČL
strouhaná
oregano 1 ČL
sušené
česnek 1 stroužek
drcený
Na obalování
vejce 2 ks
tabasco 2 PL
paprika mletá sladká 1 ČL
mletá
chilli sušené 1 ČL
+ navíc na poprášení
mouka pšeničná hladká 250 g
olej
na smažení
paprika mletá uzená
na poprášení
Na dip
zakysaná smetana 250 g
křen 2 PL
nastrouhaný
chilli omáčka sladká 2 PL
chilli sušené 1 ČL
mleté

Postup

1

Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl. Omyjte pod tekoucí studenou vodou. Promíchejte je s přísadami na kořenicí směs a dejte na hodinu do chladu.

2

Promíchejte přísady na dip, osolte a dejte do chladničky.

3

Připravte si suroviny na obalování. V hlubokém talíři prošlehejte vejce, tabasco, chilli a 1 lžičku pepře. Na plochý talíř nasypte mouku.

4

V hrnci rozehřejte 5 cm vysokou vrstvu oleje (pokud máte kuchyňský teploměr nebo používáte fritézu, tak na 190 °C).

5

Namočte křídla po 5 kouscích do vajec a pak obalte v mouce. Dejte do oleje a smažte za občasného obracení 8–10 minut.

6

Vyjměte děrovanou naběračkou a na papírových utěrkách nechte vsáknout přebytečný olej. Pokračujte další dávkou až do usmažení všech křídel. (Pro efekt a ostřejší chuť je můžete lehce poprášit uzenou paprikou a chilli.) Křídla podávejte s křenovým dipem.

NĚCO NAVÍC
Máte-li obavy, že jste neodhadli teplotu oleje a křídla jsou nedodělaná, můžete je na plechu ještě na 15 minut strčit do trouby předehřáté na 220 °C.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč