S křenovým dipem
Suroviny
Postup
Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl. Omyjte pod tekoucí studenou vodou. Promíchejte je s přísadami na kořenicí směs a dejte na hodinu do chladu.
Promíchejte přísady na dip, osolte a dejte do chladničky.
Připravte si suroviny na obalování. V hlubokém talíři prošlehejte vejce, tabasco, chilli a 1 lžičku pepře. Na plochý talíř nasypte mouku.
V hrnci rozehřejte 5 cm vysokou vrstvu oleje (pokud máte kuchyňský teploměr nebo používáte fritézu, tak na 190 °C).
Namočte křídla po 5 kouscích do vajec a pak obalte v mouce. Dejte do oleje a smažte za občasného obracení 8–10 minut.
Vyjměte děrovanou naběračkou a na papírových utěrkách nechte vsáknout přebytečný olej. Pokračujte další dávkou až do usmažení všech křídel. (Pro efekt a ostřejší chuť je můžete lehce poprášit uzenou paprikou a chilli.) Křídla podávejte s křenovým dipem.
NĚCO NAVÍC
Máte-li obavy, že jste neodhadli teplotu oleje a křídla jsou nedodělaná, můžete je na plechu ještě na 15 minut strčit do trouby předehřáté na 220 °C.