Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená jižanská křídla
Smažená jižanská křídla
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažená jižanská křídla

4.2/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4606 kcal
Bílkoviny 332 g
Sacharidy 214 g
Tuky 260 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S křenovým dipem

Suroviny

Na kořenicí směs
chilli sušené 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
strouhaná
oregano 1 ČL
sušené
česnek 1 stroužek
drcený
Na obalování
vejce 2 ks
chilli sušené 1 ČL
+ navíc na poprášení
olej
na smažení
paprika mletá uzená
na poprášení
Na dip
křen 2 PL
nastrouhaný
chilli sušené 1 ČL
mleté

Postup

1

Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl. Omyjte pod tekoucí studenou vodou. Promíchejte je s přísadami na kořenicí směs a dejte na hodinu do chladu.

2

Promíchejte přísady na dip, osolte a dejte do chladničky.

3

Připravte si suroviny na obalování. V hlubokém talíři prošlehejte vejce, tabasco, chilli a 1 lžičku pepře. Na plochý talíř nasypte mouku.

4

V hrnci rozehřejte 5 cm vysokou vrstvu oleje (pokud máte kuchyňský teploměr nebo používáte fritézu, tak na 190 °C).

5

Namočte křídla po 5 kouscích do vajec a pak obalte v mouce. Dejte do oleje a smažte za občasného obracení 8–10 minut.

6

Vyjměte děrovanou naběračkou a na papírových utěrkách nechte vsáknout přebytečný olej. Pokračujte další dávkou až do usmažení všech křídel. (Pro efekt a ostřejší chuť je můžete lehce poprášit uzenou paprikou a chilli.) Křídla podávejte s křenovým dipem.

NĚCO NAVÍC
Máte-li obavy, že jste neodhadli teplotu oleje a křídla jsou nedodělaná, můžete je na plechu ještě na 15 minut strčit do trouby předehřáté na 220 °C.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín