0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažená jižanská křídla

Smažená jižanská křídla
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažená jižanská křídla

4.3 / 5. Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4606 kcal
Bílkoviny 332 g
Sacharidy 214 g
Tuky 260 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S křenovým dipem

Suroviny

kuřecí křídla 1.35 kg
Na kořenicí směs
paprika sladká 2 ČL
mletá
chilli sušené 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
citronová kůra 1 ČL
strouhaná
oregano 1 ČL
sušené
česnek 1 stroužek
drcený
Na obalování
vejce 2 ks
tabasco 2 PL
paprika sladká 1 ČL
mletá
chilli sušené 1 ČL
+ navíc na poprášení
mouka pšeničná hladká 250 g
olej
na smažení
paprika uzená
na poprášení
Na dip
zakysaná smetana 250 g
křen 2 PL
nastrouhaný
chilli omáčka sladká 2 PL
chilli sušené 1 ČL
mleté

1 Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl. Omyjte pod tekoucí studenou vodou. Promíchejte je s přísadami na kořenicí směs a dejte na hodinu do chladu.

2 Promíchejte přísady na dip, osolte a dejte do chladničky.

3 Připravte si suroviny na obalování. V hlubokém talíři prošlehejte vejce, tabasco, chilli a 1 lžičku pepře. Na plochý talíř nasypte mouku.

4 V hrnci rozehřejte 5 cm vysokou vrstvu oleje (pokud máte kuchyňský teploměr nebo používáte fritézu, tak na 190 °C).

5 Namočte křídla po 5 kouscích do vajec a pak obalte v mouce. Dejte do oleje a smažte za občasného obracení 8–10 minut. Vyjměte děrovanou naběračkou a na papírových utěrkách nechte vsáknout přebytečný olej. Pokračujte další dávkou až do usmažení všech křídel. (Pro efekt a ostřejší chuť je můžete lehce poprášit uzenou paprikou a chilli.) Křídla podávejte s křenovým dipem.

NĚCO NAVÍC
Máte-li obavy, že jste neodhadli teplotu oleje a křídla jsou nedodělaná, můžete je na plechu ještě na 15 minut strčit do trouby předehřáté na 220 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit