Pozor, tahle křidýlka jsou vysoce návyková!
Suroviny
Postup
Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl. Špičky můžete schovat do mrazáku na kuřecí vývar.
Smíchejte suroviny na marinádu a naložte do ní maso. Nechte nejméně 30 minut v pokojové teplotě nebo až 24 hodin v lednici. Pokud kuře dáte do lednice, nechte je před další úpravou dojít do pokojové teploty. Suroviny na BBQ omáčku smíchejte v rendlíku. Troubu rozehřejte na 180 °C.
Kuře vyjměte z marinády a rozprostřete je na plech. Potřete maso BBQ omáčkou a dejte na 15 minut do trouby.
Potom vyndejte, výpek opatrně slijte a přidejte jej do BBQ omáčky v rendlíku. Omáčka se tím trochu rozředí, ale i ochutí: postavte ji na mírný oheň a nechte zredukovat. Maso vraťte do trouby a pečte dál.
Na dip v menší misce pomačkejte vidličkou (nastrouhejte) sýr, přidejte smetanu a majonézu a společně promíchejte. Podle chuti dosolte a okyselte citronovou šťávou.
Po dalších 15 minutách otočte křídla a potřete omáčkou z druhé strany. Na posledních 15 minut otočte znovu navrch, potřete a dopečte. Podávejte se zeleninou a dipem.