
Lepkavá BBQ křídla
Pozor, tahle křidýlka jsou vysoce návyková!
Ingredience
- 1,5 kg kuřecích křidýlek
- 2,5 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 2,5 lžíce citronové nebo limetové šťávy
- 1 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce kečupu
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky sušené cibule
- 80 ml sladkokyselé chilli omáčky
- 25 ml ústřicové omáčky
- 1–2 lžíce medu
- šťáva z 1/2 citronu nebo limety
- ředkvičky
- stonky řapíkatého celeru s lístky
- zelené fazolky, prohřáté v páře
- 100 g modrého sýra
- 150 g zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- sůl
- pár kapek citronové šťávy
NA MARINÁDU
NA BBQ OMÁČKU
K PODÁVÁNÍ
NA DIP
Příprava jídla
1 Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl. Špičky můžete schovat do mrazáku na kuřecí vývar.
2 Smíchejte suroviny na marinádu a naložte do ní maso. Nechte nejméně 30 minut v pokojové teplotě nebo až 24 hodin v lednici. Pokud kuře dáte do lednice, nechte je před další úpravou dojít do pokojové teploty. Suroviny na BBQ omáčku smíchejte v rendlíku. Troubu rozehřejte na 180 °C.
3 Kuře vyjměte z marinády a rozprostřete je na plech. Potřete maso BBQ omáčkou a dejte na 15 minut do trouby.
4 Potom vyndejte, výpek opatrně slijte a přidejte jej do BBQ omáčky v rendlíku. Omáčka se tím trochu rozředí, ale i ochutí: postavte ji na mírný oheň a nechte zredukovat. Maso vraťte do trouby a pečte dál.
5 Na dip v menší misce pomačkejte vidličkou (nastrouhejte) sýr, přidejte smetanu a majonézu a společně promíchejte. Podle chuti dosolte a okyselte citronovou šťávou.
6 Po dalších 15 minutách otočte křídla a potřete omáčkou z druhé strany. Na posledních 15 minut otočte znovu navrch, potřete a dopečte. Podávejte se zeleninou a dipem.
Přidat komentář