Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené brambory s rozmarýnem

O bramborách a dipech od Katky Švejdové říkáme, že jsou „nejlepší na světě“. A fakt takové jsou!

Vydání: 2012/7
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT45M
Pečení 0:45
Z plechu Francouzská

Ingredience

    • 1 kg brambor s pěknou slupkou (varný typ B)
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • hrubá sůl
    • 2 snítky rozmarýnu
    • 4 stroužky česneku
    • 2 sušené chilli papričky

    K PODÁVÁNÍ

    • domácí cibulková remuláda (recept)
    • remuláda s rukolou (recept)
    • dip s pečeným česnekem a bazalkou (recept)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na měsíčky. Česnek i se slupkou trochu rozmáčkněte plochou stranou nože. Všechno smíchejte v pekáči a dejte péct do trouby dozlatova. Trvá to 40 minut. Podávejte s remuládami a česnekovým dipem.

NĚCO NAVÍC

 

  • Pečou se brambory moc rychle? Vypněte horkovzduch.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí cibulková remuláda

Dip s pečeným česnekem a bazalkou

Remuláda s rukolou

REKLAMA

Přidat komentář