
Uživatelský
recept
recept
Dvojnásobně čokoládový cheesecake - vegani
Popis receptu:
Veganská dobrota! :)
Autor: Michaela Bezdíčková
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
Základ:
2 hrnky pekanových ořechů
1/4 hrnku kakaa
2 lžíce oleje (rostlinný, kokosový)
1/4 hrnku javorového sirupu/agávová šťáva
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžičky soli
Čokoládovo-avokádová pěna:
2 velká nebo 3 menší avokáda, oloupané, rozmačkané
1/3 hrnku mandlového mléka
2/3 hrnku javorového sirupu
1 lžíce arašídového másla
1 lžíce mouky (nebo jiné zahušťovadlo)
1/4 lžičky soli
lžička vanilkového extraktu
1/4 hrnku kakaa
1 hrnek čokoládových peciček
Příprava jídla
Nejprve si vyložte dortovou formu pečícím papírem. Poté si připravte základ: nasekejte pekanové ořechy, poté přimixujte ostatní ingredience na základ až vznikne kompaktní hmota. Napěchujeme ji na dno formy a dobře utlačíme.Poté dáme odležet do lednice.
Následně smícháme všechny suroviny na pěnu (mimo čokoládu) a dobře promícháme. Poté si rozpustíme čokoládu a důkladně ji přimixujeme do pěny.
Formu se základem vyjmeme z lednice, pěnu dáme na základ a pěkně rozprostřeme. Opět dáme vychladit do lednice, alespoň na 2 hodiny.Po vychlazení můžeme podávat :)
Přidat komentář