0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový cheesecake se zlatým sirupem

Čokoládový cheesecake se zlatým sirupem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 157
Do hodiny Velmi snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5895 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 343 g
Tuky 427 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejčokoládovější cheesecake láká čokoládou v korpusu, náplni i polevě. Na dobré čokoládě ani sušenkách nešetřete, rozhodují o výsledku.

Suroviny

sušenky 125 g
sušenky digestive
máslo 60 g
kakao holandského typu 1.5 PL
1 lžička do korpusu + 1/2 lžičky na náplň
tmavá čokoláda 175 g
krémový sýr 500 g
čerstvý, např. Philadelphia
krupicový cukr 150 g
škrob 1 ČL
kukuřičný
vejce 3 ks
žloutek 3 ks
zakysaná smetana 150 ml
Na polevu
tmavá čokoláda 75 g
smetana ke šlehání 125 ml
zlatý sirup 1 ČL
lze nahradit medem

Postup

1

Rozdrťte suchary a spojte je s máslem a lžičkou kakaa na kompaktní hmotu. Pokryjte směsí dno 23cm formy na dort a dejte ji do mrazáku.

2

Troubu zapněte na 180 °C.

3

Ve vodní lázni či v mikrovlnce rozpusťte čokoládu.

4

Smíchejte sýr, cukr, kukuřičný škrob, vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte ½ lžičky kakaa rozmíchaného ve lžíci vody a rozpuštěnou čokoládu.

5

Formu vyndejte z mrazáku a dno a boky obalte hliníkovou fólií tak, aby se do ní nedostala voda. Vlijte náplň a postavte formu do pekáčku. Do něj nalijte vařící vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formy na dort.

6

Pečte 45–60 minut. Dort poté nechte vychladnout, nejlépe přes noc v lednici.

7

Čokoládu, smetanu a zlatý sirup prohřívejte tak dlouho, dokud se všechny přísady nespojí. Nechte trochu vychladnout a vzniklou polevou přelévejte dort.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

Monika Ďuranová

Geniálny a jednoduchý dezert :-), len neviem či som ho mala piecť dlhšie , lebo ako krásne vyrástol, tak po vybratí z rúry sa o polovicu zmenšil...

Martina Kuchařová

Prosim o radu,cim nahradit syr Philadelphia,u nas ho nemuzu sehnat,nejake gervais,lucinu..?
Dekuji za odpoved

Martina Zajícová

Zkuste podobné sýry Fénix nebo Buko! Gervais či Lučina by s přivřeným okem šly taky, ale struktura cheesecaku nebude tak krémová.

Anonym

My pečeme cheesecake z cream cheesu z Lidlu. Podle mě je zcela srovnatelný s Philadelphií, navíc je mnohonásobně levnější :-)

Martina Zajícová

Dietní sušenky jsou trochu zavádějící název. Originál je totiž digestive biscuits a ty prodávají třeba v Tescu nebo M&S, ale určitě můžete použit třeba BeBe sušenky nebo nějaké jim podobné (v Lidlu je mají, ale ten přesný název bohužel nevím).

Lucie Burianová

Dobrý den pohli by jste mi prosím poradit jakou mám použít čokoládu. Kolik by měla mit procent a jestli není ten Cheesecake moc sladký??

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Burianová,
určitě bychom doporučovali použít minimálně 70% čokoládu. Ovšem, zda bude cheesecake sladký tak akorát, bohužel zaručit nemůžeme, protože co někomu přijde málo sladké, je pro jiného přeslazené... Zkrátka je to opravdu velmi individuální záležitost. I v redakci máme širokou škálu chutí a názorů :-). Doufáme ale, že budete s výsledkem spokojená.

Přejeme úspěšné pečení a krásný den, redakce Apetitu

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit