Nejčokoládovější cheesecake láká čokoládou v korpusu, náplni i polevě. Na dobré čokoládě ani sušenkách nešetřete, rozhodují o výsledku.
Suroviny
Postup
Rozdrťte suchary a spojte je s máslem a lžičkou kakaa na kompaktní hmotu. Pokryjte směsí dno 23cm formy na dort a dejte ji do mrazáku.
Troubu zapněte na 180 °C.
Ve vodní lázni či v mikrovlnce rozpusťte čokoládu.
Smíchejte sýr, cukr, kukuřičný škrob, vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte ½ lžičky kakaa rozmíchaného ve lžíci vody a rozpuštěnou čokoládu.
Formu vyndejte z mrazáku a dno a boky obalte hliníkovou fólií tak, aby se do ní nedostala voda. Vlijte náplň a postavte formu do pekáčku. Do něj nalijte vařící vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formy na dort.
Pečte 45–60 minut. Dort poté nechte vychladnout, nejlépe přes noc v lednici.
Čokoládu, smetanu a zlatý sirup prohřívejte tak dlouho, dokud se všechny přísady nespojí. Nechte trochu vychladnout a vzniklou polevou přelévejte dort.
Komentáře
Dobrý den pohli by jste mi prosím poradit jakou mám použít čokoládu. Kolik by měla mit procent a jestli není ten Cheesecake moc sladký??
Dobrý den, paní Burianová,
určitě bychom doporučovali použít minimálně 70% čokoládu. Ovšem, zda bude cheesecake sladký tak akorát, bohužel zaručit nemůžeme, protože co někomu přijde málo sladké, je pro jiného přeslazené... Zkrátka je to opravdu velmi individuální záležitost. I v redakci máme širokou škálu chutí a názorů :-). Doufáme ale, že budete s výsledkem spokojená.
Přejeme úspěšné pečení a krásný den, redakce Apetitu
A ake susienky mam prosim vas dat na korpus? Viete napisat znacku, ktora sa najlepsie hodi? Kludne aj z Lidl :)
Dietní sušenky jsou trochu zavádějící název. Originál je totiž digestive biscuits a ty prodávají třeba v Tescu nebo M&S, ale určitě můžete použit třeba BeBe sušenky nebo nějaké jim podobné (v Lidlu je mají, ale ten přesný název bohužel nevím).
Prosim o radu,cim nahradit syr Philadelphia,u nas ho nemuzu sehnat,nejake gervais,lucinu..?
Dekuji za odpoved
Zkuste podobné sýry Fénix nebo Buko! Gervais či Lučina by s přivřeným okem šly taky, ale struktura cheesecaku nebude tak krémová.
My pečeme cheesecake z cream cheesu z Lidlu. Podle mě je zcela srovnatelný s Philadelphií, navíc je mnohonásobně levnější :-)
To je fakt! Goldessu jsem zapomněla... Ta je na cheesecake super!
Geniálny a jednoduchý dezert :-), len neviem či som ho mala piecť dlhšie , lebo ako krásne vyrástol, tak po vybratí z rúry sa o polovicu zmenšil...