Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový cheesecake se zlatým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 168
Do hodiny Velmi snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5895 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 343 g
Tuky 427 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejčokoládovější cheesecake láká čokoládou v korpusu, náplni i polevě. Na dobré čokoládě ani sušenkách nešetřete, rozhodují o výsledku.

Suroviny

sušenky 125 g
sušenky digestive
1 lžička do korpusu + 1/2 lžičky na náplň
tmavá čokoláda 175 g
čerstvý, např. Philadelphia
škrob 1 ČL
kukuřičný
vejce 3 ks
Na polevu
tmavá čokoláda 75 g
zlatý sirup 1 ČL
lze nahradit medem

Postup

1

Rozdrťte suchary a spojte je s máslem a lžičkou kakaa na kompaktní hmotu. Pokryjte směsí dno 23cm formy na dort a dejte ji do mrazáku.

2

Troubu zapněte na 180 °C.

3

Ve vodní lázni či v mikrovlnce rozpusťte čokoládu.

4

Smíchejte sýr, cukr, kukuřičný škrob, vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte ½ lžičky kakaa rozmíchaného ve lžíci vody a rozpuštěnou čokoládu.

5

Formu vyndejte z mrazáku a dno a boky obalte hliníkovou fólií tak, aby se do ní nedostala voda. Vlijte náplň a postavte formu do pekáčku. Do něj nalijte vařící vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formy na dort.

6

Pečte 45–60 minut. Dort poté nechte vychladnout, nejlépe přes noc v lednici.

7

Čokoládu, smetanu a zlatý sirup prohřívejte tak dlouho, dokud se všechny přísady nespojí. Nechte trochu vychladnout a vzniklou polevou přelévejte dort.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

04.02.2020 12:52

Dobrý den pohli by jste mi prosím poradit jakou mám použít čokoládu. Kolik by měla mit procent a jestli není ten Cheesecake moc sladký??

04.02.2020 13:32

Dobrý den, paní Burianová,
určitě bychom doporučovali použít minimálně 70% čokoládu. Ovšem, zda bude cheesecake sladký tak akorát, bohužel zaručit nemůžeme, protože co někomu přijde málo sladké, je pro jiného přeslazené... Zkrátka je to opravdu velmi individuální záležitost. I v redakci máme širokou škálu chutí a názorů :-). Doufáme ale, že budete s výsledkem spokojená.

Přejeme úspěšné pečení a krásný den, redakce Apetitu

29.04.2016 14:25

A ake susienky mam prosim vas dat na korpus? Viete napisat znacku, ktora sa najlepsie hodi? Kludne aj z Lidl :)

29.04.2016 14:41

Dietní sušenky jsou trochu zavádějící název. Originál je totiž digestive biscuits a ty prodávají třeba v Tescu nebo M&S, ale určitě můžete použit třeba BeBe sušenky nebo nějaké jim podobné (v Lidlu je mají, ale ten přesný název bohužel nevím).

21.04.2016 19:42

Prosim o radu,cim nahradit syr Philadelphia,u nas ho nemuzu sehnat,nejake gervais,lucinu..?
Dekuji za odpoved

22.04.2016 13:58

Zkuste podobné sýry Fénix nebo Buko! Gervais či Lučina by s přivřeným okem šly taky, ale struktura cheesecaku nebude tak krémová.

27.04.2016 15:41

My pečeme cheesecake z cream cheesu z Lidlu. Podle mě je zcela srovnatelný s Philadelphií, navíc je mnohonásobně levnější :-)

29.04.2016 09:16

To je fakt! Goldessu jsem zapomněla... Ta je na cheesecake super!

18.10.2015 10:25

Geniálny a jednoduchý dezert :-), len neviem či som ho mala piecť dlhšie , lebo ako krásne vyrástol, tak po vybratí z rúry sa o polovicu zmenšil...

Apetit magazín